Je kale hoofd beschermen tegen de zon doe je zo

Iedere man moet zijn kale hoofd beschermen tegen de zon. Met de zomer in aantocht, kun je maar beter goed voorbereid zijn voor de zonnige terrasdagen. Voor je het weet zit je met je hoofd in de volle zon en ben je te laat om verbranding te voorkomen. Met deze tips geniet je optimaal van het zonnetje.

Wie vindt het nu niet lekker om in de zon te zitten? Wanneer je kalend bent of geen haar meer op je hoofd hebt, is goede zonbescherming een must. Niemand die zit te wachten op een verbrande hoofdhuid. We helpen je daarom voor te bereiden op het zomer seizoen met onze praktische tips. Zo kun je zorgeloos genieten van een heerlijk drankje op het terras.

Waarom je kale hoofd beschermen zo belangrijk is

Net als dat je de huid op je lichaam moet beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon, moet je je kale hoofd ook niet overslaan. Te veel blootstelling aan het zonlicht vergroot de kans op huidkanker: iets wat je gemakkelijk kunt voorkomen met de juiste producten.

Doordat je geen haren meer op je hoofd hebt, is je hoofdhuid extra kwetsbaar. Je huid droogt snel uit wanneer je ‘m niet optimaal verzorgt. Ondanks dat je misschien gewend bent geraakt aan je makkelijk te onderhouden kapsel, is het voor je huid en gezondheid wel belangrijk dat je jezelf insmeert met zonnebescherming. Probeer dus bij ieder zonnestraaltje je hoofd in te smeren. Om je kale hoofd beschermen makkelijker voor je te maken, geven we je handige tips & tricks voor in de zomer.

Kale hoofd beschermen: 4 handige tips

Tip 1: zet een kleine tube zonnebrand bij de voordeur neer (of de plek waar je sleutels liggen). Zo word je er iedere keer dat je naar buiten gaat er aan herinnert dat je je hoofd nog even moet insmeren.

Tip 2: maak het onderdeel van je zomer-ochtendroutine. Breng altijd zonnebrand aan na het douchen bijvoorbeeld of tijdens het tandenpoetsen. Wanneer het in je systeem komt, is de kans groter dat je je kale hoofd beter gaat beschermen tegen de zon.

Tip 3: geen zonnebrand bij de hand en komt het zonnetje toch om de hoek kijken? Investeer in een pet of hoedje waarmee je je kale hoofd tegen de zon kunt beschermen. Makkelijk en hartstikke modieus.

Tip 4: investeer in een matte zonnebrand zoals deze van Lancaster. Niemand wordt blij van een glanzende hoofdhuid.

Lancaster – Sun Sport Invisible Face Gel Matte Finish €30,-

Meer lezen over verzorging, haar en mode voor mannen? Op de categoriepagina Men vind je de laatste nieuwtjes voor mannen.

Tekst: Renée Prenger

kale hoofd beschermen zo

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »