Kapsels stylen zonder föhn: de expert tips

Prachtige kapsels creëren zonder een föhn of stijltang te gebruiken? Het kan! Mits je de juiste air-drying techniek gebruikt. Het scheelt niet alleen tijd; je hitte tools een dagje laten staan is ook nog eens beter voor je haar. Wil je kapsels stylen zonder föhn? Wij geven je de ultieme expert tips per haartype.

Ongeacht je type haar begint succesvol air-drying met een hydraterende shampoo en conditioner. Het grootste probleem bij het aan de lucht laten drogen van je haar is pluis. Haar met een goede vochtbalans heeft hier minder last van. Knijp na het wassen het water uit je lokken en gebruik een keukenrol tissue of microfiber doekje om de rest te absorberen. Deze geven minder frictie dan een normale handdoek zodat de haarschacht zo veel mogelijk glad en dus frizz-free blijft.

Kapsels stylen zonder föhn: zo doe je dat

Dik haar

Begin door een styling cream vanaf het midden van je haar tot in de punten te verdelen. Deze bevat conditioners en polymeren voor een flexibele hold. Verdeel je lokken in 4 à 5 secties en draai ze in mini-knotjes en zet vast met een schuifspeldje. Gebruik daarbij verschillende draairichtingen voor een meer natuurlijke golf. De spanning op het haar door het twisten zorgt straks voor smooth beachy waves. Haal als je haar droog is de knotjes los en kam er met je vingers doorheen om de secties weer met elkaar te blenden.

Krullen

Spoel na het wassen je haar met een haarazijn voor extra glans. Verdeel terwijl je krullen nog vochtig zijn een hydraterende styling balm door je haar. Krullen hebben bij air-drying extra snel kans op pluis. Natuurlijke olierijke stylingproducten houden je krullen zacht en glad. Wil je meer hold, meng er dan een klodderje styling gel doorheen. Draai nu kleine plukjes om je vingers om je ‘ringlets’ te fixeren en laat drogen.

Fijn haar

Spray een leave-in conditioner in de punten van je haar en kam door met een grove houten kam. Ook fijn haar kan pluizen dus ook hier blijft conditioner belangrijk. Maar omdat je het haar wel luchtig wilt houden beperk je het producten tot de uiteindes van je haar. Mist je haar met salt spray en verdeel je haar in 3 à 4 secties. Vlecht ze losjes in en draai in een knotje voor een beachy resultaat. Haal de vlechten er uit net voordat je haar helemaal droog is om een retro crimped effect te voorkomen. Voor ropy waves twist je je lokken in verschillende strengen naar achter – 90’s style – en laat je zo wel volledig drogen. Finish met droogshampoo of volume poeder bij de aanzet van je haar voor meer lift.

Steil haar

Kam een handvol hydrating mousse door je vochtige haar en kam het helemaal glad. Om rond je gezicht toch een beetje beweging in het haar aan te brengen, maak je een zij- of middenscheiding en leg de de lokken langs je gezicht achter de oren. Fixeer boven het oor met een metalen haarclip met een tissue eronder, zodat er een mooie S-vormige golf ontstaat. De tissue voorkomt dat de clip een afdruk achter laat; een beproefde backstage truck.

Medium dik haar met een lichte slag

Probeer na het verwijderen van je handdoek je haar zo min mogelijk te kammen of te borstelen. Dit type haar heeft dan al een natuurlijke krul die je zo veel mogelijk wilt behouden. Verdeel nu eerst een lichtgewicht oil treatment in de punten van je nog vochtige haar en spuit daarna een volume spray all over. Scrunch je lokken nu in een opwaartse beweging voor lift en om je waves meer definitie te geven. 

Tekst: Emma Wagenaar

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »