Zo blijven je krullen wél de hele dag zitten

Het is algemeen bekend dat wanneer je krullend haar hebt, je liever steil haar hebt. En wanneer je al steil haar hebt, dat je met regelmaat aan de slag gaat met een krultang voor een volle krullenbos. Maar dat laatste is nog lastiger dan gedacht. Steil haar zakt namelijk snel uit. Maar met deze tips los je dat gemakkelijk op.

Inzak-gevaar

Heb je net uren je best gedaan om met een krultang de mooiste krullen te maken, zie je er na een paar uur niks meer van terug. Daar gaat je tijd! Al die noeste arbeid is voor niets geweest. Steil haar heeft zo zijn uitdagingen. Het is vaak wat dunner van aard, waardoor het al snel een beetje dof wordt. Of het haar is zo dik dat het naar beneden valt en nauwelijks omhoog te krijgen is.

Iets wat in de weg kan zitten als je mooie krullen wil. We geven je daarom graag 5 tips waarmee het gegarandeerd lukt. Zit je er klaar voor?

Tip #1: voorbereiding is het halve werk

Rome is niet in één dag gebouwd. Zorg daarom voor een goede voorbereiding. Stap fris en fruitig uit de douche en spuit wat sea salt spray in je haar. Dit mag dicht bij de hoofdhuid. Masseer het product in de hoofdhuid (hallo massage!). Daar wordt het haar namelijk wat stugger van, waardoor de krullen meer ‘grip’ hebben. Föhn vervolgens je haar droog. Doe dat lekker op z’n kop voor meer volume. Wedden dat je nu al meer volume hebt?

Tip #2: neem niet te grote plukken tegelijk

Nu is het aan de krultang om z’n werk te doen. Pak niet te grote plukken of een te grote tang. Laat de tang goed op temperatuur komen (pas op voor je vingers) en houd de krul minimaal twee seconden vast. Eenentwintig, tweeëntwintig… Heb je echt heel dun haar? Dan is één seconde ook al voldoende.

Tip #3: laat de krullen afkoelen

Het is verleidelijk om meteen met je handen door je krullen te gaan om ze een iets minder hoog Roy Donders-gehalte te geven. Maar doe dit niet! Wacht echt totdat de krullen helemaal koud zijn.

Tip #4: wees royaal met de haarlak

Kies voor een haarlak van de kapper (waarom kappersproducten beter zijn, lees je hier) en spuit deze op ruime afstand op je krullen. Hang een klein beetje naar achteren om nog meer volume in je haar te realiseren.

Tip #5: ontwar je krullen met je vingers

Ga niet met een borstel door je krullen heen. Dit kan ervoor zorgen dat de krul verdwijnt. Ga voorzichtig met je handen door je krullen heen om ze wat natuurlijker over te laten komen.

Zo met deze vijf tips, heb je de hele dag een prachtig krullenkapsel.

Tekst: Renée Prenger

vrouw met krullen

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »