Krullen type 4A: een handleiding

Wanneer je bekend bent met The Curly Girl Method, weet je dat elke vrouw een ander type krullen heeft. En elk type vraagt om een andere verzorging. The Chair vertelt je in onze handleidingen precies wat je moet doen om jouw krullenbos in het zonnetje te zetten. Vandaag aan de beurt: krullen type 4A.

Wat is krullen type 4A?

Krullen type 4A zijn hele gedefinieerde krullen. Ze hebben een S-vorm en nemen relatief veel vocht op. Ze hebben volume vanaf de hoofdhuid en heeft de vorm van een afro bij kort haar. Bij lang haar, vallen de krullen als het ware wat om het gezicht heen. Je hebt weinig last van klitten en wanneer het haar nat wordt, ben je niet ineens al je volume verloren.

Zo verzorg je krullen type 4A

#1 Gebruik shampoo zonder sulfaten. Dit is voor alle dames met krullen common knowledge, maar let er wel op dat de shampoo die je kiest wel hydrateert. Zonder sulfaten voelt je haar anders heel droog en hard aan.

#2 Moisturize je haar regelmatig. En dan bedoelen we écht regelmatig. Dit doe je zodat het haar minder snel uitdroogt. Tip: breng niet te veel product aan tegelijk, want daar worden de krullen zwaar van.

#3 Gebruik zo min mogelijk hittetools. Voor krullen type 4A is het belangrijk dat je zo min mogelijk de stijltang gebruikt. Daar kunnen de poreuze krullen slecht tegen. En gebruik je het wel? Prep je haar al-tijd met een beschermingsproduct!

#4 Ontklit je haar wanneer het kan. De krullen van type 4A gaan al snel in elkaar zitten. Daardoor klitten ze aan elkaar vast. Dit kun je oplossen door met je vingers de krullen te definiëren. Idealiter doe je dit na het douchen met een hydraterend product zoals mousse of gel. Zo voorkom je ook dat je haar gaat pluizen. De gel locks het vocht als het ware in het haar.

#5 Knip je haar in lagen. Met dit type krullen is het werken in laagjes erg belangrijk. Zo behoud je het volume en voorkom je dat je haar gaat hangen.

Tekst: Renée Prenger

vrouw met krullen type 4A

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »