Krullende pony stylen: zo doe je dat

Ben je gezegend met een flinke bos krullen en zit je erover na te denken om een pony te laten knippen? Let dan goed op! Wij geven je tips hoe jij een krullende pony kunt stylen.

Krullende pony stylen

Een pony knip je niet zomaar. Je verveelt je, komt uit een recente break-up of wil even compleet iets anders met je haar. Maar het onderhouden van dit kapsel is niet altijd even makkelijk. Je moet ‘m goed verzorgen en stylen en ook regelmatig bij laten knippen om te zorgen dat -ie niet te lang wordt. Maar hoe zit ’t dan met de krullende pony? Hoe zorg je daar goed voor?

Heb je krullend haar? Dan is een pony nog wat ingewikkelder. Hoe korter je haar is, hoe springeriger de krullen zijn. Wanneer je zelf een pony zou knippen, is de kans groot dat je ‘m te kort knipt omdat hij erg omhoog krult. En daarnaast hebben krullen hun eigen wil. Hoe je ze ook probeert te stylen, ze gaan gewoon hun eigen weg. En dat is niet zo praktisch wanneer jij je krullende pony in vorm wil brengen.

Pony knippen op droog haar

Een krullende pony knippen doe je op droog haar. Zo kan je precies zien hoe erg je voorste plukjes krullen. Je wil immers niet rondlopen met een mini-pony waar je totaal niet op geanticipeerd had. Ga je naar de kapper? Vraag ook of ze het op droog haar willen knippen voor de zekerheid.

Tip: gebruik altijd hittebescherming-spray

Ga je met de föhn aan de slag om je pony in model te brengen? Bescherm je lokken dan eerst met een hittebescherming-spray. Dit zorgt ervoor dat je krullen niet verder uitdrogen. Aangezien je haar van nature al erg droog is, moet je het extra hydrateren.

Tekst geschreven door Renée Prenger

Inspiratie: Glamour Magazine UK

vrouw met krullende pony

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »