Leave-in-conditioner, wat is het en wat doet het?

Shampoo, conditioner, een haarmasker en een haarolie: je gebruikt vast al verschillende producten voor je haar. Maar wist je dat er nog een product is dat je aan je haarverzorgingsroutine kunt toevoegen? Namelijk leave-in-conditioner; een extra stap verzorging. We vertellen je alles over dit haarproduct.

Leave-in conditioner is een verzorgingsproduct voor je haar dat vaak wordt gebruikt om droog haar een extra boost te geven, als laatste stap van de haarverzorging. Het verschil met een ‘gewone’ conditioner is dat je een leave-in conditioner niet hoeft uit te spoelen en je het op zowel nat als droog haar kunt gebruiken. Na het wassen met shampoo staan je haarschubben open, dat maakt je haar kwetsbaar. Door een leave-in conditioner aan te brengen na het wassen, geef je je haar extra voeding waarna de haarschubben sluiten.

De voordelen van leave-in conditioner

Leave-in conditioner heeft verschillende voordelen, ongeacht je haartype. Leave-in conditioner hydrateert niet alleen droog of weerbarstig haar voor een glad, zijdezacht uiterlijk, maar ontwart en versterkt je haar ook om het stylen gemakkelijker te maken. Ook beschermt het je haar tegen vervuiling, milieuschade, de zon en hitte. Het op de juiste manier gebruiken van een leave-in conditioner geeft ook glans aan gekleurd haar en vermindert kroezen.

Het kiezen van de juiste leave-in-conditioner hangt af van je haartextuur. Als je fijn of dun haar hebt, zoek dan naar schuim of een spray. Als je droog, dik of golvend haar hebt, geeft het waarschijnlijk de voorkeur aan olie, melk of crème. Als je krullend haar hebt, kun je kiezen voor een balsem.

leave-in-conditioner
Milk_Shake Leave in Conditioner, €12,95 / Klik hier om te shoppen

Leave-in conditioner <3 krullen

Dames met krullend haar opgelet: een leave-in conditioner is precies wat je nodig hebt voor een gehydrateerde bos krullen. Je spuit dit haarproduct over handdoekdroog haar heen (bijvoorbeeld wanneer je net uit de douche komt of wanneer je je haar hebt nat gemaakt). Vervolgens knijp je het product in je krullen en laat je het zo opdrogen.

Tekst: Aimée Kniese

leave-in-conditioner

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »