Lippenstift aanbrengen als een pro: zo doe je dat

Lippenstift aanbrengen is voor sommige dames een lastige klus. Waar wat als we vertellen dat het niet zo hoeft te zijn? Met deze zes lippenstift tips heb jij in no time prachtige gestifte lippen, let maar op.

Lippenstift aanbrengen is geen hogere wiskunde, maar dan moet je wel eerst weten hoe het moet. Daarom delen we vandaag zes tips die alles te maken hebben met de meest gemaakte fouten als het om lipstick gaat. Die fouten, ga jij straks natuurlijk niet meer maken.

Tip #1: breng géén lippenstift aan op droge lippen

Veel dames maken de fout om hun nieuwe lipstick aan te brengen op droge lippen. Maar, doe dit alsjeblieft niet! Het voelt niet alleen onprettig aan, het ziet er ook niet mooi uit. Bij matte lippensticks vallen de velletjes en lijntjes juíst goed op en dat is nu net niet de bedoeling. Wil je toch echt een kleur op je lippen terwijl deze droog zijn? Scrub ze dan eerst van te voren en breng voordat je in de weer gaat met je lippenstift een flinke laag lippenbalsem zoals vaseline aan op je lippen. De lipstick ziet er dan niet alleen mooier uit, je lippen zijn je ook dankbaar.

Tip #2: gebruik lip liner

De één zweert er bij, de ander vindt het te veel gedoe. We hebben het natuurlijk over het gebruik van lip liner. Maar het is toch een fantastisch product dat ervoor zorgt dat je lipstick de hele dag op z’n plek blijft zitten. Aan het einde van de dag kan de lipstick namelijk gaan uitlopen en de lip liner houdt dit tegen. Ben je bang dat een lip liner zorgt voor een te opvallende make-up look? Kies dan voor en transparant lip-potlood. Deze geeft geen kleur af, maar werkt precies hetzelfde. Nieuwsgierig geworden naar meer lip liner trucs? We hebben ze allemaal voor je op een rij gezet in dit artikel.

Tip #3: gebruik lip liner in de juiste kleur

Ben je al fan van de lip liner, maar gaat het toch mis met een lippenstift aanbrengen? Dan kan het ook aan de kleur van jouw lip-potlood liggen. Het liefst is deze precies dezelfde kleur als jouw lipstick. We snappen heus dat het ingewikkeld is om kleuren uit te zoeken die perfect bij elkaar passen. Kies bijvoorbeeld voor een samengestelde lip kit (á la Kylie Jenner) waar de kleuren al exact hetzelfde zijn. Koop je ze toch los van elkaar? Zorg er dan voor dat de lip liner nooit meer dan één tint verschilt van jouw lipkleur. Kijk trouwens ook goed naar de ondertoon van je lipstick. Is deze warm of heel koel? De lip liner moet dan eigenlijk dezelfde gloed hebben.

Tip #4: volg de vorm van je lippen

Daar is die lip liner weer! Gebruik het potlood door ermee de vorm van je lippen te volgen. Begin bij de cupidoboog – je weet wel, dat kuiltje in het midden van je bovenlip. Daarvandaan werk je vanaf de buitenste hoeken van je bovenlip naar het midden toe. Doe dit ook bij je onderlip totdat de twee randjes elkaar raken. Zo zijn je lippen klaar om gestift te worden.

Tip #5: zorg voor een goede basis

Dé truc bij het lippenstift aanbrengen? Zorg voor een goede basis. Dit zorgt ervoor dat je niet de hele dag je lippen moet bijwerken nadat je wat hebt gegeten of gedronken. Een tip van ons: kleur je lippen voor het lipstick aanbrengen zoveel mogelijk in met een lip potlood in dezelfde kleur. Breng daarover je lippenstift aan. Dep vervolgens met een tissue het overtollige product weg en breng nog een laagje lip liner aan. Wedden dat je lippenstift zo een stuk langer blijft zitten?

Tip #6: vergeet de hoekjes niet

Oeps! Ben je bijna klaar, vergeet je bijna het belangrijkste van het lippenstift aanbrengen: de hoekjes! Doe je mond goed open en gebruik voor de binnenste hoekjes eerst een lip liner voordat je er overheen gaat met je favoriete lipstick.

Met deze tips blijft je lippenstift de hele dag zitten. Welke tip ga jij meteen uitproberen?

Tekst: Renée

Lippenstift fouten

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »