Make-up vlekken verwijderen doe je zo

Oeps! Heb je geknoeid met een rode lippenstift? Of zit er foundation op je nieuwe blouse? Wij vertellen je in dit artikel hoe make-up vlekken verwijderen eruit ziet.

Notitieblok bij de hand. Je vinger bij de opslaan-toets. Want je wil deze hacks absoluut opslaan. Voor wanneer het een keer mis gaat met je make-up bijvoorbeeld.

Make-up vlekken verwijderen: foundation

Zet scheerschuim maar op je boodschappenlijstje, want je kunt hier prima een foundationvlek mee verwijderen. Kom je erachter dat je favoriete witte T-shirt aan de binnenkant versierd is met jouw make-up? Geen reden tot paniek, dus. Spuit wat scheerschuim op de vlek en veeg het over de gehele vlek heen. Laat het even intrekken en wrijf de vlek er dan uit. Bij hardnekkige vlekken moet je dit proces een aantal keer herhalen.

Gebruik je poeder foundation? Maak dan een mengsel met witte wijnazijn en water. Druppel dit met het uiteinde van een lepel op de vlek en wrijf dit met een lepel in de vlek. Je kunt hem hierna in de wasmachine stoppen en als het goed is dan de vlek als sneeuw voor de zon verdwenen.

Make-up vlekken verwijderen: lippenstift

De vlek rode lippenstift op een witte blouse ziet er hopeloos uit. Maar niets is minder waar. Haal eerst de overtollige lippenstift voorzichtig (!) weg met een tissue (deppen, niet wrijven). Breng een druppel wasmiddel aan op de vlek en was dit eruit nog voordat je hem in de wasmachine gooit. Heb je geen tijd om je blouse te wassen? Dan kan een druppel alcohol (om mee te ontsmetten red.) wonderen doen. En aangezien het gros van de mens dit standaard bij zich heeft, is je vlek zo verholpen. Let wel: deppen met een watje en absoluut niet wrijven!

Psstt… heb jij het al gelezen? Deze make-up producten gaan viraal dankzij TikTok.

Make-up vlekken verwijderen: mascara/eyeliner

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Of je nu net in een stormachtige regenbui terecht komt of dat je per ongeluk met je mouw langs je net opgemaakte ogen raast: deze zwarte vlekken zijn erg vervelend. Je zou misschien denken dat normale make-up reiniger deze vlekken wel eruit haalt, maar niets is minder waar. Dit zou de vlek zelfs erger kunnen maken. Je kunt beter kiezen voor ontsmettingsmiddel (dat wat je ook gebruikt voor wondjes). Even deppen met een watje op de vlek en klaar is kees!

Tekst: Renée Prenger

make-up vlekken verwijderen lippenstift

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »