Mannen mode trends 2022: dit zijn ze

Mannen let op: dit zijn de mannen mode trends die het gaan maken in 2022.

Mode-iconen als Harry styles, Timothee Chalamet en Damiano David hebben een indruk achtergelaten in de modewereld. Genderfluid outfits, oversized pasvormen, opvallende kleuren: het kan allemaal in 2022. We verzamelen in dit artikel de mannen mode trends die passen bij jou: wat je stijl ook is.

#1 Varsity Jackets

Go Team! Dit jaar moedig jij je denkbeeldige team aan met een varsity jacket. Op dit moment is preppy fashion helemaal ‘je van het’ en zo’n preppy school jacket kan dan natuurlijk niet ontbreken. Ook al houd je helemaal niet van American Football of Rugby, de mode is wel interessant om naar te kijken.

#2 Sandalen

We lopen een beetje voorop, maar hét schoeisel van deze lente en zomer wordt sowieso de sandaal. Van stylish Birkenstocks tot aan eenvoudige slippers van Adidas. Welke stijl ook het beste bij jouw zomerkledingkast past: er is altijd een sandaal voor jou.

Mannen mode trends #3 Suit up

My name is Bond. James Bond. Doe je best dit jaar om jouw favoriete spion te worden in een zwart pak. De grote designers stuurden massaal modellen de catwalk op in een scherp gesneden pak in één dominante kleur: zwart. Wil je helemaal mee gaan met de mannen mode trends? Draag er dit jaar dan géén blouse en stropdas onder…

#4 Flared jeans

Love it or hate it, maar de flared jeans wordt ook voor het mannelijke geslacht een hit. Mede door de opleving van de jaren 70, kunnen we niet meer om deze spijkerbroek heen. Mooi in combinatie met plateaulaarzen!

#5 Rok and roll

Waarom zijn rokken alleen maar voor vrouwen, dacht Harry Styles? Hiermee zette hij de toon voor de rest van de modewereld. Tijdens de Spring Summer catwalk shows zagen we namelijk heel wat mannen in lange rokken of skorts de rumway op wandelen.

Tekst: Renée Prenger

mannen mode trends

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »