Zo los je de meest voorkomende make-up problemen op

Make-up aanbrengen gaat een stuk makkelijker met handige tips en fijne trucs. Daarom lossen we vandaag de meest voorkomende make-up problemen voor je op. Zo kan jij morgenochtend weer vol goede moed aan je make-up routine beginnen zónder deze make-up problemen.

Make-up aanbrengen kan je zo makkelijk en moeilijk maken als je zelf wilt. Maar soms ontkom je er niet aan en loop je tegen een aantal moeilijkheden aan – zoals een vlekkende mascara. Maar dat is helemaal niet erg, want na het lezen van dit artikel weet je hoe je de meest voorkomende make-up problemen voortaan zelf kunt oplossen. Houd je notitieblokje dus maar bij de hand, want deze tips wil je écht opschrijven.

Dit zijn de meest voorkomende make-up problemen

Make-up probleem #1: je foundation ziet er cakey uit. Cakey betekent eigenlijk dat je duidelijk de laag foundation kunt zien op je gezicht omdat deze veel te dekkend is en je gezicht dof maakt. Wanneer je foundation draagt, wil je juist dat deze natuurlijk oogt.

Zo los je het op: de basis is belangrijk. Zorg daarom dat je genoeg water drinkt op een dag en een primer gebruikt. Kijk ook goed of de foundation wel bij je huidtype past. Heb je een droge huid? Kies dan bijvoorbeeld niet voor een matte foundation. Tip van de redactie: breng je foundation aan met een vochtige (!) beautyblender en doe dit in een deppende – en niet een vegende – beweging.

Make-up probleem #2: uitgelopen mascara. Breng je in de ochtend zorgvuldig je mascara aan, is het tegen het einde van de dag naar beneden gezakt! Fijn is anders. Maar gelukkig kun je dit make-up probleem zo oplossen.

Zo los je het op: breng je mascara eens anders aan. Kijk bij het aanbrengen van mascara naar beneden en wacht geduldig tot je mascara droog is geworden. Heb je nog steeds last van zwarte oogleden? Breng dat wat transparant poeder aan op die plek. Zo kun je nadat de mascara is opgedroogd de geknoeide make-up gemakkelijk weghalen.

Make-up probleem #3: een onnatuurlijke highlighter. Een glowy skin is fijn, maar het moet nog wel natuurlijk zijn. Je wilt immers niet bekend staan als de discobol uit de straat, toch?

Zo los je het op: een glitter hier en daar is hartstikke mooi, maar het moet niet ‘te’ worden. Dit voorkom je door goed te kijken naar de highlighter die je gebruikt. Zorg dat deze perfect aansluit bij de warme of koele ondertoon van je huid. Weten hoe je highlighter het beste kunt aanbrengen? Wij gaven je in dit speciale artikel acht highlighter hacks!

Make-up probleem #4: je make-up kwasten gaan niet lang mee. Op de één of andere manier doet je favoriete kwast zijn werk niet meer zo goed. De reden: je wast ze veel te weinig. Oeps!

Zo los je het op: wassen, wassen, wassen. We maken ons er allemaal schuldig aan het niet of weinig wassen van kwasten. Wat er voor zorgt dat je borstels veel minder goed werken. Er blijft namelijk te veel olie en viezigheden zitten op de borstel waardoor deze minder product op kan nemen. Was ze dus minimaal één keer per maand met babyshampoo. Leg ze na het wassen plat te drogen om te voorkomen dat het water in de borstel trekt.

Tegen welke make-up problemen loop jij dagelijks aan?

Tekst: Renée Prenger

Make-up problemen oplossen

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »