The Chair test: menstruatie ondergoed

Bij The Chair schrikken we niet snel wel voor een nieuw concept. Toen bij redacteur Renée Prenger een pakketje met het nieuwste menstruatie ondergoed van Libresse op de deurmat viel, besloot ze dan ook meteen om het uit te gaan proberen. Lees snel wat ze ervan vindt!

Op de een of andere manier is het nog steeds een taboe om uitgeprobeerd te praten over je ongesteldheid. Libresse (en ik) willen daar graag een einde aan maken. Daardoor was ik ook direct enthousiast toen ik las over het testen van menstruatie ondergoed. Als nieuwsgierige redacteur kan ik nieuwe producten niet langs mij heen laten gaan, dat begrijp je wel.

Let’s go with the flow!

Het idee van ‘het maar gewoon te laten lopen’ vond ik stiekem best wel eng. Wat als ik doorlek of wat als het broekje aanvoelt als een soort luier? Maar het idee dat ik dan even niet in de weer hoefde met tampons en maandverband, klonk wel heel aantrekkelijk.

Ik besloot het te gaan testen in de nacht. Niets is zo vervelend dan ’s nachts eruit te moeten om te gaan plassen en alles te verschonen. Dit nieuwe slipje leek mij de perfecte uitkomst. Spannend vond ik het wel. Zouden mijn witte bedlakens het overleven? Zou ik het schoon vinden? Zou ik überhaupt merken dat er bloed lekt in het ondergoed?

Menstruatie ondergoed: de test

Het slipje is van een kwalitatief materiaal dat zacht aanvoelt. Iets wat toch heel belangrijk is wanneer je het voor een lange periode moet dragen. Waar maandverband en tampons wat ruw aan kunnen voelen aan je vulva, was dit onderbroekje een verademing. Lekker zacht en doordat het mooi aansloot, vertrouwde ik het vrij wel meteen.

Uit gewoonte ben ik in de nacht er nog uit geweest om te checken of het allemaal nog goed zat. En ja hoor, mijn witte lakens waren na een volle nacht slaap nog net zo wit als toen ik het bed instapte. Na de nacht was het een kwestie van uitwringen. Dit deed ik met mijn handen onder een lauwwarme kraan. Ik had verwacht dat het bloed er bijna uit zou lopen, maar daar was gelukkig niks van waar. Ik mikte hem zo in de wasmachine en na even gedroogd te hebben was hij weer klaar voor gebruik.

Menstruatie ondergoed: het oordeel

Ik vond het echt een heel fijn alternatief voor in de nacht. Ik zou hem overdag minder snel dragen omdat ik veel aangesloten kleding draag en ik dan bang zou zijn dat je het ziet zitten. Het was verrassend hygiënisch en comfortabel. Precies wat Libresse van tevoren beloofde. Ik ben fan! Jij ook?

Waarom zou je kiezen voor menstruatie ondergoed?

  • Het is comfortabel
  • Het is makkelijk in gebruik
  • Het is zacht voor je huid
  • Het is duurzaam
  • Het is budgetvriendelijk

Ook benieuwd naar de broekjes? Je kunt ze gewoon bij ’t Kruidvat halen en ze zijn beschikbaar in de maten S, M, L en XL.

Tekst: Renée Prenger

twee vrouwen in hun ondergoed

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »