Minder zweten deze zomer? Draag dan deze materialen

Wanneer we 30+ op de weerkaart zien, springen we mentaal in de lucht. We zijn zo blij wanneer het weer zomer is. Maar dan kickt de realiteit in. Want zomer betekent ook vaak zweten – zeker op momenten dat je dat niet wil. Tijdens een date bijvoorbeeld of belangrijke presentatie op het werk. Wil je liever minder zweten in de zomer? Draag dan vooral kleding dat gemaakt is van deze materialen.

De één zweet meer dan de ander. Wat vast staat, is dat niemand er blij van wordt. Je wil gewoon zonder zorgen op stap kunnen in de zomer. Gelukkig zijn er een aantal trucs die je kunnen helpen om minder te zweten in de zomer. Bijvoorbeeld door te kiezen voor bepaalde materialen. Schrijf je mee?

Minder zweten in linnen

Linnen is misschien wel ons meest favoriete materiaal ooit. Zeker in de zomer. In dit plantaardige en natuurlijke materiaal zweet je het minst. Bof jij even dat linnen pakken één van de modetrends zijn van dit jaar! Linnen ademt als een gek en is lekker luchtig. En bonus: linnen staat hartstikke chic en hoef je niet meer te strijken. Wij zien alleen maar bonuspunten, wat jij?

Viscose

Ondanks dat viscose niet helemaal een plantaardig materiaal is, kun je dit heel goed dragen om minder te zweten. Het is namelijk gemaakt van hout- en bamboepulp (en in het verwerkingsproces is er kunststof toegevoegd). Dit materiaal heeft dus stiekem wat weg van katoen.

Hennep

Een redelijk nieuw materiaal waar je instant verliefd op wordt. Hennep voelt namelijk van nature koel aan op je huid. Iets wat perfect is wanneer je te maken hebt met tropische temperaturen. Daarnaast neemt het materiaal niet heel snel geurtjes over. Je hoeft dus niet bang te zijn voor zweetgeurtjes!

Tip: wat je niet moet doen? Synthetische materialen dragen. Blijf weg van plakkerige jurkjes of blousjes. Daar ga je juist meer in zweten en dat is dan ook zichtbaar voor de rest van de wereld. Wil je minder zweten? Investeer dan in kleding van hennep, viscose of linnen! En wil je een hittegolf écht overleven? Lees dan hier meer handige tips.

Tekst: Renée Prenger

minder zweten in de zomer

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »