Wordt dit dé modekleur van 2023?

Waar we dit jaar ons massaal hullen in appeltjesgroene kledingstukken, was dat vorig jaar nog bubblegum pink. Maar welke kleur gaat het volgend jaar zijn? The Chair doet een gok. Wordt dit modekleur 2023?

Elk seizoen heb je een kleur die er – soms letterlijk en figuurlijk – uit springt. Wat Pantone ook beweert de kleur van het jaar te zijn (dit jaar was het very peri, een soort lila-achtige kleur red.), het is altijd aan de modehuizen en de retailers die de kleur in onze kledingkast weet te krijgen.

2021: Bubblegum Pink

Vorig jaar introduceerde de eerste zogeheten saturing shade zich in onze kledingkast. Een felroze item zagen we opeens overal – en werd niet alleen gedragen door het hippe modegepeupel. Van felroze pantalons met bijpassende blazer (een power suit voor een echte power woman) tot aan satijnen jurken waarmee je het middelpunt van de belangstelling bent. De kleur is en blijft een key piece in onze garderobe.

2022: appeltjesgroen

Appeltjesgroen nam dit jaar het stokje van het felle roze over. Met gratie, want de kleur die door iedereen eerst gemeden werd, wordt inmiddels met open armen verwelkomt. De kleur is immers charmant bij verschillende type huidskleuren en kan gecombineerd worden met zowel felle als neutrale kleuren. Daarnaast hebben we dit jaar gewoon zin om op te vallen. Dat mag inmiddels wel weer.

2023: ceruleumblauw

Met een blik op de internationale modeweken en de doortrekkende lijn van de felle kleuren, hebben we bij The Chair (en WhoWhatWear) onze pijlen gericht op de kleur ceruleumblauw. Een hemelsblauwe combinatie tussen cyaan en blauw. Een heldere kleur die fris doet overkomen. En wat ons betreft dé modekleur 2023.

Mooi in de mix met roze, oranje, roomwit, beige en donkergroen.

Zo draag je modekleur 2023

Tip: modekleur 2023 als oversized leren blazer (zonder top óf een kanten bh voor een prachtig decolleté).

Tip: als powersuit (je kunt immers nooit genoeg pakken hebben).

Tip: modekleur 2023 als opvallende winterjas. Waarom zouden we in de koude winter van 2023 opeens saaier gaan kleden?

En, durf jij deze nieuwe modekleur aan? Wij kunnen niet wachten tot de schappen vol liggen – en ondertussen spieken we wat af op Vinted. Meer over de trends van 22/23 vind je overigens hier.

Tekst: Renée Prenger

vrouw die modekleur 2023 draagt

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »