Een modern mannenkapsel in 6 stappen

De moderne man verdient een fris kapsel. Deze coupe is daarom eenvoudig, zit tevens vol volume én is ook nog ’s makkelijk te onderhouden. In onze tutorial zie je hoe je in 6 stappen een modern mannenkapsel creëert. Zit je er klaar voor?

In de lockdown zijn we erachter gekomen hoe belangrijk een makkelijk te onderhouden mannenkapsel wel niet is. Wanneer de kappers dicht zijn, groeien je lokken al snel uit tot een oncontroleerbare haarbos. Gelukkig kun je dit moderne mannenkapsel wél goed onderhouden. Ook zin in een mannelijke coupe met een flinke dosis volume? Bekijk dan snel onze tutorial en vergeet niet het onderstaande stappenplan te doorlopen.

Fris, mannelijk en vol volume

Stap 1: verzorg je haar goed. Dit doe je natuurlijk met de heerlijke producten van Depot. Wij gebruikten in de video de 101 Shampoo en de 201 Conditioner. Hiermee prep je je haar voor een ultiem resultaat.

depot shampoo 101
Depot – Normalizing Daily Shampoo (101) €19,95
depot conditioner 102
Depot – Refreshing Conditioner (201) €19,95

Stap 2: scheer je zijkanten. Dit doe je met behulp van een kam en een tondeuse. Ga met korte halen over de onderkant en zijkant heen en werk zowel van boven als van beneden.

Stap 3: sluit de bovenkant aan op de onderkant. Dit doe je met de kam die je eerder ook al hebt gebruikt en een schaar. Je werkt van onder naar boven om zo de overloop tussen de onder- en bovenkant zo natuurlijk mogelijk te maken.

Stap 4: knip je bovenste lokken met een speciale twist techniek. Deze stap klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Wij gebruiken hiervoor een uitdunschaar. In plaats van recht knippen, pak je een plukje vast en draai je deze even rond. Het puntje van deze twist knip je vervolgens af.

Stap 5: tijd voor volume! Wij sprayen na het knippen de 305 Volumizer Spray in het haar van Depot. Deze spray geeft je coupe een matte look en volume. Door het haar te föhnen krijgt je haar extra textuur waardoor je kapsel de hele dag goed blijft zitten.

depot volumizing spray
Depot – Volumizer Spray (305) €19,95

Stap 6: de puntjes op de i. Dit doen we met die 301 Matt Paste van Depot. Deze dikke pasta geeft extra definitie aan je coupe. Ook kan je kapsel nu iedere (lente)storm trotseren en met het Hollandse weer, is dat zo’n slecht idee nog niet.

depot matte paste 301
Depot – Matt Paste (301) €20,95

Deze tutorial is tot stand gekomen in samenwerking met Depot. Volg Depot ook op Facebook en Instagram voor fijne haartips en mooie producten voor in je haar. Meer inspiratie opdoen over haar? We verzamelen alle nieuwste haartrends en hacks op deze Hair-pagina

Hairstylist: Jochem Diever, Model: Denzel, Make-up: Nikki van Wijngaarden, Stylist: Michelle Falck, Film: Supercreative.Amsterdam

Tekst: Renée Prenger

modern mannenkapsel in 6 stappen

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »