Modetrends 2021: dé gids voor de lente

Met het nieuwe seizoen in aantocht is het tijd om de modetrends van 2021 onder de loep te nemen. Dit is dé gids voor de lente (en zomer) die je nodig hebt. Je vindt alle trends in één handig overzicht. Laat die zon maar komen!

Wij zijn dol op de lente. Het is het seizoen van hoop, zonneschijn en spontaniteit. Even blijven hangen op het terras of wandelen tot het donker is. We hopen daarom ook dat we binnenkort gewoon weer bij de horeca op bezoek kunnen. Al is het alleen maar om onze gloednieuwe outfits te showen. Om je alvast klaar te stomen voor het nieuwe seizoen maakten we een gids met alle modetrends van de lente/zomer 2021. Lees je mee?

#1 Regenboog prints

Deze print geeft onze kledingkast een vrolijkheid-boost die broodnodig was. En ook de modewereld was toe aan een blije noot, want we zagen de regenboog bij veel ontwerpers voorbij komen. Geen wonder dat het een van de modetrends is voor komend seizoen. Zo maakte Versace, Acne Studios en Christopher John Rogers veelvuldig gebruik van deze bonte kleurencombinatie. Jij draagt de print door te kiezen voor één statement item en deze te combineren met simpele kledingstukken. Denk aan een regenboog-top en een eenvoudige jeans.

#2 Oversized pakken

Van alle modetrends is deze niet de meest verrassende, maar de oversized pakken hebben toch een plek in deze gids verdiend. Dit omdat ze nu al onwijs populair zijn en nóg populairder gaan worden in de lente. Omdat we binnenkort hopelijk weer naar kantoor mogen afreizen, moeten we op zoek naar een comfortabele zakelijke outfit. Power dressing 2.0 dus! We willen namelijk nog geen afscheid nemen van de joggingbroeken en leggings die we thuis dragen. Het oversized pak met ruime fit, is hier de perfecte oplossing voor.

#3 Pofmouwen

Grote schouders en pofmouwen blijven ook in de lente en zomer van 2021 aan de hand. Dat komt voor ons niet als een verrassing, omdat schoudervullingen en ruches zorgen voor een spannend silhouet dat goed staat bij bijna ieder figuur. Daarnaast is het een feministisch statement: in de jaren ’80 namen vrouwen door de grote schouders voor het eerst letterlijk (en figuurlijk) echt ruimte in, in de maatschappij. Een knappe én feministische trend dus.

#4 Open ruggen

Laat je rug zien komend seizoen in een prachtige jurk met een open rug. Maar ook tops en blouses met een accent op de rug gaan we zien op straat. Met een blote rug, zie je er direct eleganter uit, ideaal wanneer je weer eens die feestjurk uit de kast kunt trekken.

#5 Knalroze

Bubblegum roze is niet alleen één van de haarkleur trends van 2021, want als we de modetrends moeten geloven, krijgt de kleur ook een vaste plaats in onze kledingkast. Het was de kleur van de catwalk: modellen liepen in knalroze outfits bij Molly Goddard, Halpern en zelfs bij Chanel. Dan weet je zeker: het is een kleur die razend populair gaat worden.

#6 Basics 2.0

Iedere vrouw heeft basics in haar kast nodig. We moeten immers onze statement items makkelijk kunnen combineren met eenvoudigere items. Maar de basics zijn volgens de modetrends allesbehalve saai in 2021. Ze krijgen namelijk een twist. Zo hebben onze simpele hemdjes maar één bandje en krijgt onze blouse een vrolijke kleur. Basics 2.0, dus.

#7 Fantasiejurken

We ruilen dit jaar loungewear in voor jurken met een hoog fantasiegehalte. De jurken zagen we voor het eerst op de Scandinavische straten en zijn sindsdien niet meer weg te denken uit modeland. Ze hebben een ruime pasvorm, zijn versierd met ruches en hebben in sommige gevallen de hippe Peter Pan kraag. Het is dé musthave voor deze lente, geloof ons maar.

Tekst: Renée Prenger

Modetrends 2021

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »