Zo breng je mousse goed aan in je haar

Vavoom! Je houdt wel van wat volume in je haar. Een compagnon die je daarvoor vaak inschakelt: mousse. Maar hoe breng je haarmousse nu eigenlijk goed aan? We leggen ’t je hier uit.

Grote kans dat je al jaren mousse gebruikt. Toen je die titel las, dacht je: toch maar even checken of ik ’t wel goed doe. Logisch, want wanneer je mousse op een verkeerde (of minder tactische manier) aanbrengt, kan het je haren juist verzwaren in plaats van vederlicht maken. En dat is iets wat je juist probeert te voorkomen.

Dromen van meer volume

Je wordt op social media doodgegooid met hairtutorials over haarrollers. Een fancy blow-out is namelijk helemaal ‘je van het’. Maar wanneer je fijn of dun haar hebt zakt dat leuke kapsel in luttele seconden in. En om daar nu uren voor de spiegel te gaan staan? Dan maar gewoon een stijle coupe. Maar het hebben van volume lonkt. Je nieuwe vriend: haar mousse.

Dit fijne haarproduct heeft inmiddels een saai imago opgebouwd. Iets waar wij het absoluut niet mee eens zijn. Never change a winning team, toch? We dellen dan ook graag onze liefde voor mousse in je haar én vertellen hoe je het wél goed aanbrengt. Weet je dat ook weer.

Voordelen van mousse in je haar:

  • Werkt voor elk haartype & structuur
  • Het zorgt voor extra definitie van de krul bij krullen type 3 & 4
  • Voor krullen type 1 & 2, geeft mousse meer volume en beachy waves (perfect voor de zomer!)

Wat je wél moet doen

  • Pomp mousse in je hand (ongeveer de grootte van een golfbal).
  • Gebruik je vingers om steeds een beetje van die golfbal door je lokken heen te verdelen.
  • Begin bij de punten en werk toe naar de hoofdhuid.
  • Ben je bij de hoofdhuid? Scrunch dan met de overgebleven mousse het haar (tip: hang op z’n kop).
  • Krullen? Scrunch de mousse dan in je haar in plaats van dat je er met je vingers doorheen gaat. Dat laatste zal bij krullend haar voor (te) veel pluis zorgen. Begin bij krullen in het midden, werk naar beneden en gebruik de overgebleven haarmousse om bij de hoofdhuid te scrunchen.

Tekst: Renée Prenger

vrouw met veel volume in het haar door haar mousse

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »