Nagellak lastig? Niet met onze nail art tips 

Je gaat regelmatig naar je favoriete nagelstyliste, maar het kriebelt om het zelf te gaan proberen. Je hebt op zich wel een vaste hand, maar al die kleine designs lijken wel erg lastig. Maar met onze nail art tips gaat het je zeker lukken. 

Nail art klinkt een stuk indrukwekkender dan het is. Het enige wat je vaak nodig hebt is een vaste hand, verschillende kleuren nagellak en een dosis geduld. Oefening baart immers kunst. Toch betwijfel je of je wel zulke mooie creaties neer kunt zetten. Zeker met je linker hand…

We geven je dan ook graag nail art tips van de pro’s. Dus schuif het niet te ver voor je uit en ga er lekker mee aan de slag. Zie het als een leerproces, met knap gelakte nagels als resultaat. 

Tip #1 Doe inspiratie op 

Klik Pinterest of Instagram open en ga op onderzoek uit. Kies een toegankelijk design uit en selecteer de kleuren die je gaat gebruiken. Kies bijvoorbeeld een simpel stippen-design. Op het web vind je heel wat tutorials die je erbij kan gebruiken. 

Tip #2 Begin bij de basis 

Oefen eerst voor een steady basislak. Pas wanneer je daarop getraind ben kan je beginnen aan een feestelijke toevoeging. Zodra je normale lak hartstikke goed gaat, kan je beginnen met experimenteren. 

Tip #3 Investeer in de juiste tools 

Denk bijvoorbeeld aan een speciale dot-pen waar je gemakkelijk stippen mee kunt maken. En vergeet ook het dunne kwastje voor flinterdunne lijstjes niet aan te schaffen. 

Tips #4 Werk de kleine foutjes weg

Niemand kan iets bij de eerste poging perfect. En eerlijk gezegd moet je dat ook niet willen. Het leren van een nieuwe skill heeft ook wel zijn charme. Haal alle ruwe eindjes of de plekken waar je per ongeluk bent uitgeschoten weg met een wattenstaafje gedipt in nagellak remover. 

Tip #5 Blijven oefenen 

Geef niet direct op, maar blijf je ontwikkelen. Wedden dat het na verloop van tijd een stuk makkelijker gaat? Wil je je al helemaal in de watten leggen? Lees dan ook onze tips voor een manicure at home.

Tekst: Renée Prenger

verschillende kleuren nagellak bij elkaar

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »