Natuurlijk je haar verven (met deze ingrediënten kan het)

Natuurlijk je haar verven. Dat willen steeds meer vrouwen. Move over chemicaliën, want deze natuurlijke producten werken net zo goed.

Natuurlijk je haar verven, kan dat eigenlijk?

Natuurlijk! Of je nu gewoonweg wilt experimenteren of de chemicaliën voor eens en altijd de deur wijst: lol ga je hebben met deze natuurlijke toners. Je wilt je haar in net zo veel kleuren verven als Kylie Jenner, maar dan zonder de haarbeschadiging die daarbij komt kijken. Laten deze natural ingrediënts nu net je redder in nood zijn.

Hi, Ha, Henna

Henna wordt al eeuwenlang gebruikt als een natuurlijke haarkleur. Combineer gedroogde henna met citroensap en je krijgt een natuurlijk ogende rode kleur. Hoe langer je de verf erin laat zitten, hoe intensiever de kleur wordt. Over het algemeen kun je de verf prima een uurtje laten zitten zonder dat de kleur gaat overheersen. Het is dus maar net voor welke look je wilt gaan.

Wikkel je geverfde lokken in een plastic folie zodat de kleur goed in je haar kunt trekken. Wil je natuurlijk je haar verven? Reinig je lokken na afloop op dezelfde manier als met ‘normale’ verf. Dus even shampoo en conditioner gebruiken voor het allerbeste resultaat. Let wel! Henna kan slecht uit je haar worden verwijderd. Weet dus zeker dat je deze haarkleur wilt hebben en pas op tijdens het verven.

Sweet like honey

Honey, wist jij dat je met honing je haar op een hele natuurlijke manier kunt oplichten? Kies voor (organische) ruwe honing en mix deze met water of je eigen conditioner. Laat het geheel zo’n twee a drie uur intrekken en was het grondig. Niemand heeft zin in plakkerige lokken, toch?

Psstt… nu je hier toch bent. Weet jij al het verschil tussen conditioner en crèmespoeling? Je leest het hier!

Koffie

Nu zijn we al dol op dat eerste kopje koffie in de ochtend, maar wist je dat koffie je haar ook wat tinten donkerder kan maken? Zet een flinke pot koffie en wrijf het overgebleven koffiedik in je haar. Spring na een uurjte onder de douche en je hebt opeens een donkere tint! Dit is een budgetvriendelijke, veilige én makkelijke manier om je uitgroei even te verbergen. Het is geen permanente oplossing, maar wel één die goed werkt. En bonus: je kunt tijdens het verven genieten van een heerlijke kop warme koffie.

Tekst: Renée Prenger

Inspiratie: Byrdie

Haar verven met oranje verf

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »