Oeps! Deze fouten maak je bij het stylen van je haar

Breng jij iedere dag jouw haar in model met fijne producten en haaraccessoires? Good for you! Goed voor je haar zorgen is immers heel belangrijk. Maar er bestaat een grote kans dat jouw zorgvuldig samengestelde haarroutine vol fouten zit. Je hoeft je nu niet druk te maken, want je bent echt niet de enige die fouten maakt bij het stylen van je haar.

Fouten maken doen we allemaal. Ook op het gebied van haarstyling. Begint je haar te pluizen nadat je het hebt geföhnd of verdwijnt de volume binnen de kortste keren uit je lokken? Grote kans dat je je onbewust schuldig maakt aan deze vijftien veelvoorkomende haarfouten. Schrijf je mee?

15 fouten die je maakt bij het stylen van je haar

1. Je spoelt je haar niet goed genoeg uit. We springen gehaast onder de douche en om tijd te besparen spoelen we onze shampoo en conditioner niet volledig uit. Zonde! Want zo blijft er een vette gloed achter op je haar en daar wordt niemand blij van. Wil je deze fout niet meer maken? In dit speciale artikel lees je meer over hoe je goed je haar kunt wassen.

2. Je wrijft je haar droog met een handdoek. Je haar is breekbaarder wanneer het nat is. Daarom moet je je natte haar niet als een malle droog wrijven met een handdoek. Hier breekt je haar namelijk van af en veroorzaakt klitten. De oplossing? Dep en knijp met de handdoek je haar droog of vervang je handdoek met een oud T-shirt.

3. Je gaat met vieze handen je haar stylen. Jup, ook jij maakt je hier aan schuldig. Nu je het zo voor je ziet klinkt het heel onlogisch om met vette handen aan je schone lokken te gaan zitten. Voortaan lekker insoppen, dus.

4. Je borstelt je haar van boven naar beneden. Door bovenaan te beginnen, borstel je alle klitten naar beneden. Hierdoor ontstaat er één gigantische klit waar je nog maar moeilijk doorheen kunt komen. Begin dus voortaan onderaan en werk langzaam naar boven toe. Je haar gaat je dankbaar zijn.

5. Je prept je haar niet. Ze zeggen niet voor niets: voorbereiding is het halve werk. Door een mousse aan te brengen voor het föhnen blijven je lokken de hele dag goed zitten.

6. Je verdeelt het stylingsproduct niet goed. Zo worden puntjes worden vaak overgeslagen en belandt het grootste deel op de hoofdhuid waardoor je haar sneller vet wordt. De oplossing? Begin bij de onderkant en verdeel het product beetje bij beetje door de rest van je haar.

7. Je gebruikt geen hittebescherming. Een speciaal serum zorgt ervoor dat je lokken worden beschermt tegen de hoge temperaturen van stylingtools als föhns en krultangen. Zo droogt je haar minder snel uit.

8. Je schrikt van de rookpluimen boven je hoofd als je aan het stylen bent. Je zou denken: waar rook is, is vuur. Maar tijdens het stylen van je haar is dat niet het geval. De rook is namelijk de verbranding van het pas aangebrachte styling product. Heb je nog geen serum o.i.d. gebruikt? Dan is het de shampoo of conditioner die de rook veroorzaakt. Hoe dan ook, dit kan geen kwaad. Geen reden om je zorgen te maken, dus.

9. Je föhnt je haar in één keer droog. Veel vrouwen maken deze fout bij het stylen van hun haar. Ze denken namelijk dat je door je haar in één keer droog te föhnen tijd bespaard. De werkelijkheid is echter, dat je jouw haar niet in één ruk kunt föhnen, waardoor de bovenste lokken broos worden terwijl de onderkant van je haar nog vochtig is. Hoe je dit oplost? Verdeel je haar toch in verschillende delen die je per keer föhnt.

10. Een te hele krul- of stijltang. Zet je krul- of stijltang nooit op de hoogste stand. De ideale temperatuur is tussen de 180°C tot 200°C. Heb je dun en fijn haar? Zorg dan dat jouw style tool niet warmer wordt dan 180°C.

11. Je gaat te vaak met de stijltang over één pluk heen. Ga je snel en meerdere keren met de stijltang over dezelfde pluk heen? Geen wonder dat je haar minder stijl wordt dan je eigenlijk wilt. Kies de juiste temperatuur en ga één keer van de aanzet naar beneden met je stijltang. Met een stijle en glanzende lok tot gevolg.

12. Je wikkelt je haar strak om de krultang heen. Een van de grootste fouten die je maakt met je krultang is dat je je haar te strak om deze stylingtool heen wikkelt. Het zorgt ervoor dat je duidelijk ziet dat je een krultang hebt gebruikt en dat is niet echt de bedoeling.

13. Touperen eindigt in een vogelnest. Je toupeert je haar om extra volume te creëren. Niet om te eindigen met een grote klit die veel weg heeft van een vogelnest. Touperen van alleen de aanzet is daarom meer dan genoeg. Een tip van ons: richt bij het touperen de punten van de kam naar boven in plaats van richting de hoofdhuid. Zo voorkom je proppen en een te wilde coupe.

14. Van dichtbij haarlak sprayen. Het staat niet voor niets op de verpakking dat je haarlak van een afstand moet sprayen. Spray met een afstand van 30 centimeter om harde en vette plukken in je haar te voorkomen, want dat is alles behalve sexy.

15. Te veel haarproducten gebruiken. Te is nooit goed, ook als het om haarproducten gaat. Het maakt je lokken zwaarder waardoor er minder volume in zit. Ook wordt je haar een stuk sneller vet. Zeker wanneer je kappersproducten gebruikt hoef je maar een klein beetje te gebruiken voor het gewenste effect. Dit is daarom één van de redenen waarom we je aanraden kappersproducten te gebruiken.

Tekst: Renée Prenger

Fouten stijlen haar

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »