Ontploft haar door een hoge luchtvochtigheid? Zo los je het op

Krijg je het pluis niet meer onder controle en voel jij je net Monica uit Friends in de aflevering in Barbados? Geen paniek! Wij delen handige tips tegen ontploft haar bij een hoge luchtvochtigheid.

Staat je haar op standje wervelwind en krijg je het maar niet onder controle met je favoriete haarolie? Dan is het tijd om zwaarder geschut in te zetten. Zeker wanneer je krullen hebt, is je haar extra gevoelig bij een hoge luchtvochtigheid. De tropische hitte geeft ons ontploft haar – en daar zitten we juist niet op te wachten.

Hello volume, bye bye frizz en ontploft haar!

Extra volume? Yes please! Maar al dat pluis? Dat slaan we liever over. Gelukkig hebben we een aantal tips om deze zomer zoveel mogelijk pluis-vrij door te komen. Heb je pen en papier bij de hand? Want deze tips wil je geheid onthouden.

Tip 1: draag je haar vast

Kies voor een ingevlochten kapsel of een hoge knot. Ideaal voor een dag naar het strand, een wandeling in de bergen of een andere actieve bezigheid. Kortom: wanneer je niet wilt dat je haar in de weg zit, kun je het misschien beter vast dragen. Zeker wanneer de luchtvochtigheid door het dak schiet.

Tip 2: maak een DIY-haarmasker

Avocado’s zijn heerlijk op toast, maar wist je dat het ook goede pluisbestrijders zijn? Dus heb je ontploft haar? prak twee rijpe avocado’s in een bakje en masseer dit in je lokken. Even afdekken met een badmuts voor vijftien tot twintig minuten, uitspoelen en klaar is kees!

Tip 3: gebruik anti-pluis haarproducten

Zorg dat je haarproducten zijn afgestemd op het seizoen. Deze zomer kun je dus beter kiezen voor voedende haarproducten die je haar beschermen tegen pluis. Eén van onze favorieten is het Prokeratin Liss Unlimited haarmasker van Serie Expert. Deze is speciaal gemaakt voor weerbarstige lokken. Ideaal voor jouw ontplofte coupe dus!

Serie Expert – Prokeratin Liss Unlimited haarmasker €26,95 / Shop hier

Tip 4: gebruik al-tijd een beschermde spray

Bescherm je haar in de zomer altijd tegen UV-stralen met een beschermende spray! Deze hydrateert je lokken ook en zorgt ervoor dat deze minder snel uitdrogen. En hoe gehydrateerder je haar is, hoe minder kans op sluisvorming. En geloof ons, je hoofdhuid gaat ook blij zijn met deze extra bescherming tegen verbranding.

Tip 5: slaap op een satijnen kussensloop

We schreven het al eerder: een satijnen kussensloop beschermt je haar tegen haaruitval, pluis én gespleten haarpunten. Allemaal factoren die in de zomer kunnen zorgen voor ontploft haar. Geen slecht idee om tijdens de warme maanden te investeren in dit zachte materiaal, dus!

Tekst: Renée Prenger

ontploft haar door een hoge luchtvochtigheid

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »