Onzuivere huid door je mondkapje? Zo kom je ervan af!

Het is weer zover, de mondkapjes moeten sinds kort weer op. Voor je huid is dit geen pretje. Krijg je snel last van onzuiverheden door een mondkapje te dragen? You’re not the only one! Er is zelfs een speciale naam aan gegeven: maskne. Benieuwd hoe je ervanaf kunt komen? We got you covered! Met deze tips komen jij en je huid zorgeloos de mondkapjesperiode door.

Tip #1: Cleanse, cleanse, cleanse
We weten allemaal dat je make-up verwijderen voordat je gaat slapen een no-brainer is. Wist je echter dat het bij het dragen van een mondkapje heel belangrijk is je gezicht voor én na het dragen van het mondkapje te reinigen? Als je ’s ochtends je gezicht niet wast, bestaat er een grote kans dat je bacteriën die ’s nachts op je huid zijn gekomen dieper je huid induwt met je mondkapje… Ieuw! Gebruik bij voorkeur ’s avonds een double-cleanse routine om er zeker van te zijn dat alle eventuele vuiltjes die door je mondkapje in je gezicht gekomen zijn verwijderd zijn.

Tip #2: Exfoliëren
Van tijd tot tijd is het belangrijk opgehoopte dode huidcellen van je huid te verwijderen. Vooral als je een mondkapje draagt is dit belangrijk, aangezien deze je poriën sneller verstoppen. Gebruik een AHA-exfoliant om de toplaag van je huid te exfolieren en een BHA-exfoliant voor de diepere laag van de huid. Er bestaan verschillende chemische peeling-producten die beide stoffen bevatten, maar pas op! Gebruik niet te vaak een exfoliant (hoogstens 2 keer per week, afhankelijk van de samenstelling), aangezien dit je huid uitdroogt en bij veelvoudig gebruik het de barrière van de huid kan aantasten. Heb je toch wat meer nodig dan een exfoliant? Gebruik dan regelmatig een kleimasker na het dragen van je mondkapje als detoxifier van je huid. Laat je goed informeren voordat je een exfoliant gaat gebruiken. Niet alle soorten skincare-ingrediënten gaan namelijk samen.

Tip #3 De barrière van je huid beschermen
Mondkapjes drogen je huid flink uit doordat je poriën opengaan door erin te ademen. Ook het exfoliëren van je huid kan een droge huid veroorzaken. Daarom is het belangrijk om je huid goed te hydrateren met een moisturizer na het cleansen of exfoliëren. Voor extra hydratatie kun je als extraatje een voedend serum gebruiken voordat je je moisturizer aanbrengt. Gebruik er bij voorkeur een met peptiden, die je huidbarrière helpen te versterken. Sheet masks kunnen ook wonderen verrichten voor een droge huid en het geeft je ook een extra ontspanningsmomentje die je in deze tijd goed kunt gebruiken, win-win!

Tip #4 Was je mondkapjes of gooi ze weg
Gebruik je herbruikbare mondkapjes? Zorg dan dat deze altijd schoon zijn door ze na het dragen in de wasmachine te gooien. Doe ze in een schoon, afgesloten zakje nadat ze droog zijn zodat ze niet weer vies worden door rommel in je tas of zak. Als je wegwerpmondkapjes gebruikt is het belangrijk deze altijd weg te gooien na 1x gebruiken. You’ll thank us later!

Tekst: Isabella van Bloois

Vrouw met mondkapje

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »