Parfum layering: alles wat je moet weten

Parfum layering: een term waar je misschien wel eens eerder van hebt gehoord. Maar wat is het precies en waarom is het interessant om er meer over te weten? Je ontdekt het vandaag bij The Chair!

Parfum layering is niets meer dan het combineren van verschillende geuren om een signature parfum te creëren die helemaal bij je past. Maar waar moet je beginnen en hoe zorg je ervoor dat je geur écht uniek is? Lees snel verder voor het antwoord.

Hoe werkt parfum layering?

Je zou misschien denken (en hopen) dat het simpel was. Je bent dol op twee parfums en spuit ze vervolgens over elkaar heen. Maar zo werkt het dus niet. Je werkt in laagjes. Je gebruikt het ene parfum dus eerder dan het andere. Het begint bijvoorbeeld wanneer je uit de douche springt en jezelf insmeert met bodylotion. Door hierover je eerste geur aan te brengen, trekt deze beter in je huid en ruik je hem langer.

Een andere optie is het aanbrengen van parfum op verschillende plekken op je lichaam. Het ene parfum in je hals, het andere op je polsen.

Hoe weet je dat de parfums goed met elkaar matchen?

Probeer bij je parfums te achterhalen wat de basis is van de geur. Dit kan bijvoorbeeld vanille zijn of het bloemige jasmijn. Wanneer je parfums met elkaar gaat mixen, is het een slim idee om te beginnen met twee geuren met dezelfde ondertoon. Durf je het aan om meer te experimenten met parfum layering? Kies dan voor twee basisgeuren die compleet tegenovergesteld aan elkaar zijn. Dit zorgt voor hele spannende geur-combinaties.

Kun je de mist ingaan met parfum layering?

Er is hier geen goed of fout. Het draait om experimenteren zodat je straks een unieke geur voor jezelf hebt gecreëerd. En dat kan alleen door het veelvuldig te proberen. Natuurlijk zullen er combinaties zijn die je niet lekker vindt ruiken, maar dan probeer je morgen gewoon iets anders.

Heb jij je favoriete geur gevonden? Draag parfum dan op deze manier om er zo lang mogelijk van te genieten.

Tekst: Renée Prenger

parfum

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »