Nieuwe haartrend: permanente beach waves

Permanente beach waves zijn de nieuwe haartrend voor deze zomer. In dit artikel vertellen we je alles over deze behandeling voor een golvende zomerse coupe.

Bij een permanentje denk je vaak aan wilde krullen, maar wist je dat je er ook een kunt nemen voor een subtiele slag in je haar? De permanente beach waves worden steeds populairder en dat snappen we op de redactie maar al te goed. Door deze behandeling krijgt je haar de ruige structuur alsof je net uit het zoute zeewater komt gestapt.

Permanente beach waves: zo werkt het

Omdat de behandeling een grote impact kan hebben op je haar, werkt een permanent beter op natuurlijk haar. Wanneer je je haar al vaak hebt geverfd, kun je beter terug naar je originele haarkleur. Door de chemicaliën die worden gebruikt, kan je namelijk je haar extra beschadigen. Wil je toch beach waves in je gekleurde lokken? Dan wordt er aangeraden om te kiezen voor een minder heftige behandeling. Deze blijft dan wel minder lang zitten.

Het voordeel van de permanente beach waves is dat zij minder schadelijk zijn voor je haar dan de harde krullen uit de jaren ’80. Zeker wanneer je van jezelf al enige slag hebt, hoeven de rollers er minder lang in te zitten op een lagere temperatuur. Hierdoor is de behandeling zelfs geschikt voor dames met hele lichte haarkleuren.

Tips voor na permanente beach waves

  • Zorg ervoor dat je je haar drie dagen niet wast of in ieder geval niet in aanraking komt met water
  • Vermijd hitte tools voor zeven dagen na de behandeling
  • Slaap op een satijnen kussensloop om pluizige lokken te voorkomen
  • Kam je haar voortaan door wanneer het nat is
  • Absorbeer de rest van het water met een papieren handdoek en knijp je haar vervolgens in model
  • Gebruik een leave-in crème voor krullen
Serie Expert – Curl Contour leave-in €21,95

Tekst: Renée Prenger

vrouw met permanente beach waves

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »