Pony uitgroeien? 5x handige tips

Heb je tijdens de lockdown enthousiast de schaar in je lokken gezet, maar heb je nu spijt? Geen paniek! Want met deze vijf tips laat jij je pony uitgroeien in een mum van tijd. Geloof ons maar.

De coronapony was een heel begrip in Nederland. Eén voor één pakten we – aangemoedigd door onze verveling – de schaar om een mooie pony bij onszelf te knippen. Maanden later, zijn we de pony inmiddels wel zat. Het spannende is eraf en misschien wil jij je lange lokken wel terug. Omdat je waarschijnlijk niet zit te wachten op de awkward tussenfase, delen we vandaag vijf tips om je pony uitgroeien een stuk makkelijker te maken.

Tip #1: trim je haar regelmatig bij

Dit komt waarschijnlijk als een verrassing, maar toch is het goed om de puntjes regelmatig bij te werken. Let wel: kies voor een trimmer in plaats van een schaar. Een trimmer zorgt voor gezonder haar; en hoe gezonder het haar, hoe meer vocht het haar opneemt en hoe sneller je haar groeit. Een professionele kapper zorgt er daarnaast ook voor dat je uitgroeiende pony moeiteloos samengaat met de rest van je coupe. Wel zo fijn, vind je ook niet?

Tip #2: extra hydratatie

Gebruik lekker veel conditioner en verzorgende oliën om je haar te blijven hydrateren. Hoe meer vocht er in je haar zit, hoe minder snel het afbreekt en hoe sneller je pony weer op zijn originele lengte is.

Tip #3: vastzetten die handel

Is je pony nog niet lang genoeg en wil je hem uit de weg hebben? Dan bieden haaraccessoires zoals feestelijke schuifspeldjes en haarbanden uitkomst. Daarnaast kun je jouw pony ook invlechten voor een nonchalante look. Genoeg manieren om je pony te verbloemen, dus!

Tip #4: kies een kant

Tijd om je nieuwe (maar tijdelijke) haarscheiding te kiezen. Schuif je pony naar die ene kant en stop de puntjes van je pony achter je oren. Je kunt je pony voor de zekerheid ook nog vastzetten met een speldje.

Tip 5: verzorg je haar op de best mogelijke manier

Hoe beter jij voor je haar zorgt, hoe sneller je haar groeit. Dit geldt ook voor de vitaminen die je inneemt. Vitamine B en Biotine kunnen de haargroei bijvoorbeeld stimuleren. Extra tip: laat de hitte tools even links liggen, deze beschadigen je haar alleen maar en daar zit je nu niet op te wachten.

Ons favoriete haarmasker

Biolage – Fiberstrong Treatment Fiber Pack €18,45

Dit masker van Biolage is speciaal gemaakt om zwak haar te versterken. Iets wat goed van pas komt tijdens het laten groeien van je pony. Het zorgt wel voor 70% minder haarbreuk!

Tekst: Renée Prenger

Vrouw met pony kijkt verdrietig in de camera omdat het pony uitgroeien niet lukt

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »