Rijstwater is dé trend voor glanzend (en healthy) haar

Rijstwater krijgt de laatste tijd veel aandacht, vooral op TikTok, waar het wordt geprezen als een wonderingrediënt dat het haar glanzend, dik en healthy maakt. Het is zo’n populaire term geworden op het sociale mediaplatform, dat de hashtag #ricewater meer dan 150 miljoen keer bekeken is. Online zoekopdrachten naar ‘rijstwater’ nemen ook toe en zijn naar verluidt het afgelopen jaar met 10,2% gestegen.

Mocht je je afvragen wat rijstwater precies is, het is simpelweg het water dat je overhoudt wanneer je rijst laat weken in water. Easy as that. TikTok-gebruikers laten zien hoe ze rijst in een kom laten weken, om het vervolgens in hun haar aan te brengen, waardoor ze prachtig glanzende lokken krijgen.

@hana.tiaa

Thought I’d give you my secret to healthy&fast-growing hair🤍 #ricewater #ricewaterforhairgrowth #curly #curlyhair #fyp #foryou

♬ While We’re Young – Jhené Aiko

Het gebruik van rijstwater als haarbehandeling gaat terug op een oud Japans ritueel waarbij hofdames hun haar in gefermenteerd rijstwater (ook wel Yu-Su-Ru genoemd) dompelden om het te helpen groeien. Het proces kende een heropleving op YouTube, met influencers en bloggers die thuis hun eigen rijstwater maakten door rijst tot wel drie dagen te laten gisten, om vervolgens het water uit te persen en over hun haar te smeren.

Later werd ontdekt dat de aminozuren, vitamines en eiwitten in rijst de gezondheid van je haar echt kunnen verbeteren. Onderzoeken hebben aangetoond dat inositol, een ander ingrediënt dat in rijst voorkomt, helpt bij het herstellen van beschadigd haar.

Overtuigd? Zo maak je zelf rijstwater:
  • Mix een kopje rijst met een kopje water en laat het staan tot dat het water wit wordt.
  • Zeef het mengsel en laat het rijstwater 12 tot 24 uur op kamertemperatuur staan ​​om te fermenteren.
  • Was je haar zoals gewoonlijk, maar gebruik het rijstwater om het uit te spoelen en laat het 2-5 minuten intrekken. Spoel met water.

Geen DIY-fan? Probeer eens een ander fijn haarmasker voor glanzend haar:

L’Oréal Professionnel Serie Expert Pro Longer Haarmasker, €26,95 / Klik hier om te shoppen
Matrix Total Results Dark Envy Mask, €14,35 / Klik hier om te shoppen

Tekst: Aimée Kniese

rijstwater

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »