Meer last van roos? Dat kan hier door komen

Roos in de zomer? Dit is de reden erachter

Heb je ook meer last van roos in de zomer? Dat is niet voor niets. We vertellen je vandaag precies wat de boosdoener is.

Toen ik in de spiegel keek, viel het mij opeens op hoeveel last van roos ik had. Witte vlokken versierden mijn badmat. Ik besloot op onderzoek te gaan, want wat veroorzaakt nu die roos eigenlijk en waarom heb ik er meer last van in de zomer? Het antwoord lees je hier.

Roos in de zomer

Het is niet gek dat ik in de warmere maanden last krijg van roos. Er zijn namelijk een aantal factoren die roos in de zomer erger maken:

  • Opbouw van haarproducten zoals droogshampoo en texturizing spray
  • UV-stralen die de hoofdhuid beschadigen en uitdrogen
  • Stress (hallo corona zorgen!)
  • De Malassezia-schimmel

Deze Malassezia-schimmel is gelukkig niet gevaarlijk, maar is wel actiever in de zomer maanden. Net als elke schimmel, houdt hij van warme en vochtige omgevingen. Wacht dus niet te lang met douchen na het sporten of zonnen!

Oplossingen voor roos in de zomer

Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt zetten om een droge hoofdhuid en huidschilfers te voorkomen. We hebben drie tips voor je op een rij gezet.

tip 1: was je haar met antiroosshampoo. Vervang je huidige haarverzorging met een shampoo en conditioner die gemaakt zijn om je hoofdhuid te verzorgen en te hydrateren. Denk bijvoorbeeld aan de kalmerende haarproducten van Serie Expert.

Serie.Expert – Antiroosshampoo €16,95

Tip 2: was je haar meteen als je terugkomt van het strand/sportschool. Ik weet het, je bent lui en zit het liefst nog even uit te puffen op de bank. Maar als je roos in de zomer wilt voorkomen, spring je toch even snel onder de douche zodra je binnenkomt met nat en bezweet haar. Je geeft de schimmel zo geen schijn van kans.

Tip 3: slik aanvullende supplementen met zink. Hoe meer zink je inneemt, hoe minder last je hebt van een geïrriteerde hoofdhuid.

Meer lezen over huidschilfers? We hebben hier al zes feiten en fabels over roos voor je op een rij gezet.

Tekst: Renée Prenger

Join The List!

Sign up to receive the latest news, tips, trends and articles