Rozemarijn water zorgt voor een snellere haargroei

Wil je dat je lokken sneller groeien? Bijvoorbeeld omdat je veel last hebt van haaruitval na corona of een zwangerschap? Dan is je haar preppen met rozemarijn water misschien wel iets voor jou.

Je merkt dat je haar sneller uitvalt dan normaal. Je eet gummies tot je een ons weegt en hebt ook al gekeken naar wat die haaruitval bij jou zou kunnen veroorzaken. Stress bijvoorbeeld of een zwangerschap. Maar hoe los je het weer op: kortom, wat zorgt ervoor dat je haar weer gaat groeien? Het antwoord: rozemarijn water.

Rozemarijn water

We zagen het al voorbij komen op Instagram en TikTok (hoe kan het ook anders) en raakten zelf ook geïnteresseerd in dit zogenoemde ‘wondermiddel’. Kan rozemarijn echt zorgen voor meer haargroei? Als het aan de experts ligt wel!

De voordelen van dit wonderlijke water op een rij:

  • Meer haargroei: stimuleert en verbetert de doorbloeding van de hoofdhuid en stimuleert zo de haargroei.
  • Als shampoo door de antibacteriële kenmerken van het kruid, reinigt rozemarijn het het haar op milde wijze.
  • Voor meer glans.
  • Bye hoofdhuidproblemen: rozemarijn verlicht een geïrriteerde, droge, schilferige, door roos geteisterde hoofdhuid.

Kan geen kwaad om uit te proberen, dus. Maar hoe gebruik je dit wonderlijke water eigenlijk en hoe maak je ’t gewoon zelf?

Zo maak je rozemarijn water

  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg dan rozemarijn toe.
  2. Laat het 15 tot 30 minuten trekken en haal dan de rozemarijn uit het water.
  3. Laat afkoelen en giet het in een spuitfles of voeg het toe aan je oliën.

Wanneer je het kruidige water gebruikt moet je het NIET uitspoelen. Laat het dus intrekken voordat je gaat slapen voor het beste effect. En ga dan niet direct je haar wassen in de ochtend. Voor extra haargroei gooi je er direct een hoofdhuid-massage er achteraan.

Tekst: Renée Prenger

rozemarijn

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »