Dit zijn de 5 sandalen trends van zomer 2021

Een nieuw seizoen is een goed excuus om nieuwe schoenen aan te schaffen. Je moet immers iets aan je voeten hebben wanneer je van terras naar terras paradeert. We noteren daarom dé 5 sandalen trends van zomer 2021. Ready, set, shop!

Sandalen worden niet genoeg gewaardeerd als je het ons vraagt. Ze zijn praktisch, lopen lekker en worden inmiddels ook als stijlvol gezien. Zelfs de Teva-sandalen (die je normaal alleen zag bij toeristen en kandidaten van het televisieprogramma Expeditie Robinson) vliegen als warme broodjes over de toonbank. Toeval? Dacht het niet! De hunkering naar comfort is ook doorgeslagen naar het zomerseizoen.

De terugkeer van de sandaal

Waar we in de winter de comfy UGG’s weer met beide armen omarmden, doen we dat deze zomer met de sandalen. We verkiezen comfort nog steeds boven stijl. Maar niet als het aan de modewereld ligt. Zij hebben de sandaal namelijk omgedoopt tot het meest modieuze schoeisel van komend seizoen. Hiermee vangen ze twee vliegen in één klap – en geef ze eens ongelijk.

Sandalen trends #1: aan de wandel

Van een chic diner direct door een lange wandeling in de zwoele zomerzon: in deze sandaal kan het allemaal. Je kunt kiezen voor een eenvoudig model of voor één met vrolijke kleuren in een boho stijl. Draag deze sandalen bijvoorbeeld onder zwierige maxi jurken – á la Scandinavische influencers – of combineer ze met een sport bikershort en crop top. Het is maar net waar jij zin in hebt.

Sandalen trends #2: a strappy situation

Deze sandalen zijn een absolute hit op sociale media en wij snappen wel waarom. We werden vorig jaar al verliefd op deze sandalen met lage hak en dunne bandjes. Deze zomer zien we ze vooral in de kleuren zachtgeel, sage, lichtblauw, lila en knalroze. Combineren kan met een lange jurk of een simpele linnen broek.

Sandalen trends #3: zoals een visser

Deze sandalen trend komt net om de hoek kijken. Als we mode iconen mogen geloven, dragen we deze zomer massaal de fisherman sandal. Deze sandalen zijn opengewerkt aan de voorkant waardoor ze toch luchtig genoeg zijn, maar ook lekker lopen. Staat mooi in de mix met wijde jurken of een eenvoudige jeans met een off shoulder top.

Sandalen trends #4: de hoogte in

De teenslipper krijgt een upgrade in 2021 – en dan vooral letterlijk. We plakken er deze zomer een heus platform aan vast. Dit maakt van de eenvoudige slipper ineens een stuk modieuzer, vind je niet? Al moeten we wel eerst even oefenen voordat we met deze slippers gracieus over het strand kunnen wandelen. Maar dat hebben we er zeker voor over.

Sandalen trends #5: glamping

Slide in deze fancy sandalen deze zomer, want de slider is één van de sandalen trends van deze zomer. De camping sandaal heeft een glamorous make-over gekregen. Je ziet ‘m veelvuldig voorbij komen in het leer, met frisse kleuren, versierd met stenen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Zo wordt kamperen een stuk aantrekkelijker.

Toe aan een zomeroutfit die past bij deze sandalen trends? We hebben hier alle modetrends van lente/zomer 2021 voor je op een rij gezet.

Tekst: Renée Prenger

sandalen trends zomer 2021

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »