Waarom je wilt slapen op een satijnen kussensloop

Je haar verdient natuurlijk de beste producten. Maar wist je dat slapen op een satijnen kussensloop ook echt een verschil kan maken? We hebben hier alle voordelen van het materiaal satijn voor je op een rij gezet. Lees je mee?

Voordat we je proberen te overtuigen om te investeren in een satijnen kussensloop, moet je wel weten wat satijn precies is. Het is namelijk geen materiaal, maar een weeftechniek die de stof glad en glanzend maakt. Het lijkt erg op zijde, maar wordt daarentegen wél op een diervriendelijke manier geproduceerd. Voor satijn kunnen overigens meerdere materialen worden gebruikt.

Voordelen van een satijnen kussensloop

Door naar de voordelen van satijn, want daar zit je natuurlijk op te wachten. Wist je bijvoorbeeld dat satijn ervoor zorgt dat je haar minder snel afbreekt? Wedden dat je hierna direct een satijnen kussensloop wilt aanschaffen?

#1 Je haar pluist minder snel. We weten allemaal hoe vervelend het is om met een ontploft kapsel wakker te worden. Maar die tijd is voorbij. Door de weeftechniek wordt er minder snel vocht uit je haar getrokken waardoor pluis geen schijn van kans maakt. Ook fijn: een satijnen kussensloop zorgt ervoor dat de haarproducten die jij in je haar stopt, sneller (en beter) worden opgenomen. Hallo verzorgde lokken!

#2 Je hebt minder snel gespleten haarpunten. Satijn zorgt voor minder wrijving wanneer je slaapt waardoor je lokken minder snel afbreken. Hoe fijn is dat?! Met een katoenen kussensloop schuurt je haar als het ware tegen de kussensloop aan waardoor de haren snel afbreken. Dat is met dit materiaal verleden tijd.

#3 Je hebt minder klitten in de ochtend. Om dezelfde reden voorkomt een satijnen kussensloop ook dat je wakker wordt met een haarbos vol vervelende klitten. Je haar glijdt als het ware over de kussensloop heen waardoor het niet in de war gaat zitten. Kun je voortaan net als Beyoncé gewoon zo uit bed stappen #Iwokeuplikethis.

#4 Je krijgt glanzende lokken. Door het glanzende materiaal, gaat je haar ook stralen. Dág doffe lokken en hallo stralende coupe!

#5 Je haar blijft langer in model zitten. Wil je langer uitslapen in de ochtend? Breng je haar dan al in de avond in model. Door de satijnen kussensloop kun je de volgende ochtend zonder zorgen opstaan. Je haren blijven door het gladde materiaal namelijk langer in model. Best wel handig, toch?

Ben je nog niet uitgelezen over hoe je je haar op de beste manier kunt verzorgen? In dit artikel geven we je handige tips & tricks van een expert voor krullend haar.

Tekst: Renée Prenger

satijnen kussensloop

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »