Scheerschuim op? Deze alternatieven werken net zo goed

Scheren, het is en blijft een tijdrovende taak. En nét als je wilt gaan scheren, blijkt je scheerschuim op te zijn. Gelukkig zijn er verschillende alternatieven voor scheerschuim, die je waarschijnlijk al in je badkamer hebt staan.

Conditioner

Een van de meest populaire vervangers voor scheerschuim is conditioner – en met een goede reden! Conditioner heeft doorgaans een dikkere formule en verzachtende, hydraterende ingrediënten, waardoor het gemakkelijk kan worden gebruikt als scheerschuim.

Bodylotion

Het is erg belangrijk om je huid direct na het douchen te hydrateren, maar in dit geval kan bodylotion een geweldige tijdelijke scheercrème-vervanging zijn. De dikke, romige formule helpt je om de perfecte scheerbeurt te krijgen zonder je huid te beschadigen, en je benen zullen heerlijk zacht aanvoelen.

Lichaamsolie

Lichaamsolie is een ander geweldig alternatief voor scheerschuim. Het is licht van gewicht en kan de huid hydrateren en voeden.

Aloë Vera

Als de zomer in volle gang is, is de kans groot dat je aloë vera hebt liggen. In plaats van het alleen te gebruiken na het zonnen, kun je de aloë vera gebruiken door het op je huid te smeren voordat je gaat scheren. De dikke, geleiachtige textuur geeft je huid een glad oppervlak waardoor het mesje van je scheermes er naadloos overheen glijdt.

Sheaboter

Sheaboter ken je waarschijnlijk wel: een ingrediënt dat bekend staat om zijn hydraterende eigenschappen. Het wordt gewonnen uit noten en werkt het beste bij het beschermen en verlichten van droge huid. Op zichzelf kan sheaboter worden gebruikt als geïmproviseerde scheerschuim.

Tekst: Aimée Kniese

scheerschuim

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »