Schoenen trends herfst winter 2021/2022: dit zijn ze

vrouw met laarzen en laptop

Nu we op de hoogte zijn van de haarkleuren, kapsels, mode en accessoire én beauty trends van het najaar, kunnen we de schoenenkast natuurlijk niet overslaan. In dit artikel sommen we daarom de schoenen trends herfst winter voor je op. Ben je er klaar voor?

Schoenen trends herfst winter 21/22

We hebben met alle plezier naar de shows op de catwalk gekeken. We werden verrast met een breed scala aan stappers waar we onze voeten mee mogen versieren dit najaar. Van echte party laarzen tot aan klassieke instappers. We nemen de meest besproken schoenen trends kort met je door.

Clogs

Dit is één van de ‘lelijke modetrends’ waar we ons deze zomer al aan konden opwarmen. Of het nu gelukt is of niet, je krijgt dit najaar een tweede kans. De clogs zijn namelijk nog niet van het toonbeeld verdwenen. We zagen ze dit keer met een torenhoge hak – iets minder praktisch in de sneeuw – en teddy binnenvoering.

Chunky boots

Grof, grover, grofst. Dat is het devies wanneer we naar de laarzen kijken. De zool mag lekker hoog zijn en een duidelijk profiel hebben. Ze zijn verkrijgbaar in zowel enkelhoogte, als tot aan de knie.

Furry slippers

Nog zo’n schoenen trends herfst winter waar we maar geen genoeg van lijken te krijgen. Deze furry slippers werden in de coronacrisis opeens een regelrechte hit en we zijn dit najaar nog niet van ze af. Nu ze al bijna een jaar steevast onze voeten verwarmen in huis, durfde de modewereld er maar geen afscheid van te nemen. Iets waar wij maar wat blij mee zijn.

Loafers met een hak

De klassieke loafers krijgen een twist dit najaar. We zien ze namelijk voornamelijk verschijnen met een gigantische hak. Door de blokhak, kun je deze loafers prima dragen wanneer het slecht weer is. Stop er een paar dikke feestelijke sokken in en je bent klaar voor de eerste herfststorm.

Soklaarzen

Deze laarzen zijn natuurlijk bekend geworden door de Kardashians, maar ook die modewereld kan er wat van. We zagen op de catwalk vooral varianten die waren versierd met de logo’s van het modehuis. Je kunt ze dit najaar onder je favoriete jeans dragen of onder een net zo aangesloten jurkje…

Zilver mania

Spice it up met zilveren laarzen. Wie zegt dat het najaar een saaie periode moet zijn? Met deze zilveren laarzen steel jij echt de show. Of je nu een feestje hebt of juist jouw kantooroutfit wilt opvrolijken; met deze schoenen trend kan het allemaal!

Tekst: Renée Prenger

Join The List!

Sign up to receive the latest news, tips, trends and articles