Ik deed de shampoo bar test en dit vond ik ervan

Een duurzaam alternatief voor mijn reguliere shampoo? Dat klinkt bijna te mooi om waard te zijn. Ik nam daarom de proef op de som en deed de shampoo bar test. Zodat jij dat niet meer hoeft te doen, handig hè?

Maar voordat we naar mijn persoonlijke ervaring gaan, wil ik je eerst iets meer vertellen over het product dat ik ben gaan testen. Want wat is een shampoo bar nu precies? Je kon in een eerder artikel al de voor- en nadelen van een shampoo bar lezen, maar voor iedereen die het heeft gemist toch een kleine samenvatting.

Ode aan de shampoo bar

Een shampoo bar is een duurzame variant van je favoriete shampoo in een plastic flesje. Maar dat is niet het enige verschil, want de shampoo bars van shampoobars.nl zijn ook:

  • cruelty free
  • vegan
  • siliconenvrij
  • parabenenvrij
  • SLSvrij
  • plasticvrij
  • én palmolievrij

Goed nieuws dus, die shampoo bar test. We willen allemaal wel een bijdrage leveren aan een beter milieu en daar tegelijk stralende lokken van krijgen, toch? En nog een leuk weetje; ze zijn ook voor de dames onder ons met een gevoelige hoofdhuid.

De grote shampoo bar test

Aangezien ik krullen heb en druk in de weer ben met de Curly Girl Methode, besloot ik de Curly Girl friendly Mango Kokos shampoo bar te testen. Deze bevat geen schadelijke ingrediënten waardoor ik zonder stress mijn krullen kan wassen. Shampoobars.nl belooft een milde reiniging en een effectieve verzorging. Nou daar gaan we dan…

Ik wrijf – zoals staat aangegeven in de gebruiksaanwijzing – de bar tussen mijn vochtige handen en leg de glibberige bar vervolgens aan de kant. Het is een klein beetje een getob, maar zodra de bar op de juiste plek is beland, wrijf ik het sop in mijn haar. Ik masseer mijn hoofdhuid voor de beste reiniging (en voor het rustgevende effect natuurlijk) en een tropische geur vult mijn badkamer.

Ik was het eruit en spoel nog even na met koud water om pluis te voorkomen (een truc die ik je echt kan aanraden, trouwens). Vervolgens ga ik met op m’n kop hangen om de conditioner aan te brengen en mijn haar voorzichtig door te kammen. Even wikkelen in een oud T-shirt, leave-in conditioner aanbrengen en de diffuser zijn werk laten doen.

Het resultaat

Mijn haar ruikt heerlijk (mijn conditioner heeft van zichzelf weinig geur, dus de shampoo bar heeft vrijspel). Mede door mijn fijne haarroutine, pluist mijn haar minder dan voorheen en mijn krullen zijn super luchtig. En het fijne is: ik kan ‘m lekker gemakkelijk meenemen op reis! Geen gedoe meer met vloeibare producten die in het vliegtuig kunnen ontploffen.

Tekst: Renée Prenger

vrouw doet de shampoo bar test in bad

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »