Alle shampoo do’s and don’ts op een rij

Je wil je haar zo goed mogelijk verzorgen. Logisch. Want je wil stralende en gezonde lokken. Eén manier hoe dat kan is om je haar te wassen met goede shampoo. Maar wat verstaan we eigenlijk onder ‘goed’? We sommen hier alle shampoo do’s and don’ts voor je op.

Shampoo do’s and don’ts

Haar waar zelfs Rapunzel jaloers op is, dat is wat je wil. Maar hoe verzorg jij die lokken het best? We zetten hier alle shampoo do’s and don’ts op een rij zodat jij dat niet meer hoeft te doen.

Don’t: een shampoo kopen bij de drogist

Alhoewel deze haarproducten goed zijn voor de portemonnee, is je haar hier wat minder blij mee. De reden? Betaalbare shampoo’s zitten vaak vol met schadelijke sulfaten, siliconen en parabenen die je haar wel glanzend achterlaten maar niet diep reinigen of verzorgen. Hierdoor lijkt je haar lekker schoon – het voelt immers zacht aan – maar dat is het niet. Je shampoo kan nog wel zo lekker ruiken, maar goed is hij niet.

Do: koop je shampoo bij de kapper

Je schrikt misschien even van de prijs, maar geloof ons het kopen van een professionele shampoo gaat je haarroutine echt veranderen. Deze bevatten in de meeste gevallen alleen maar de natuurlijke ingrediënten die je haren diep reinigen en lekker geurend achterlaten. Heb je geen extreem groot budget? Kies dan voor de L’Oréal shampoo die betaalbaar én goed zijn voor die manen van je.

Don’t: een hele boel shampoo shampoo

Dit gaat ten koste van je bankrekening, maar ook van je lokken. Deze hoeven namelijk niet zo doordrenkt te worden in shampoo. Wanneer je een shampoo koopt bij de kapper, hoef je hier maar een kleine hoeveelheid van te gebruiken.

Do: masseer de shampoo in

Misschien mik je de shampoo op je haar en spoel je het direct uit. Je begrijpt: zo kan je haar met geen mogelijkheid schoon worden. wrijf de shampoo eerst in je handen zodat het gaat schuimen en masseer zo de hoofdhuid. Het liefst voor wel 60 seconden. Zo wordt het product verspreid over je hele hoofdhuid en kom je met schoon haar weer onder de douche vandaan.

Don’t: je haar te vaak wassen

Hoe vaker je je haar wast, hoe sneller het vet wordt. Dat klinkt misschien een beetje ironisch, maar het is toch echt de waarheid. Je kunt je haar ook trainen om langer schoon te blijven. Hoe dat in zijn werk gaat leggen we verder voor je uit in dit artikel.

Tekst: Renée Prenger

vrouwe die shampoo aanbrengt in de douche

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »