6x antwoord op de meest gestelde skincare vragen

We lopen massaal rond met prangende vragen over skincare. Vind je skincare interessant maar weet je niet wat écht werkt? Lees dan snel verder! We vragen de skincare experts van BLOY Institute namelijk het hemd van hun lijf.

We doken in onze zoekgeschiedenis, deden research in onze eigen omgeving en vroegen onze trouwe fans om hulp. Wat zijn nu dé skincare vragen waar we massaal mee rondlopen? Of misschien nog wel beter, wat zijn de antwoorden? Huiddeskundige Lindsay van der Looij – de oprichtster van BLOY Institute – helpt ons gelukkig uit de brand!

Vraag #1: wat zijn dé skincare trends van 2022?

Lindsay: „In 2021 is er veel veranderd op gebied van skincare. Het was het jaar van less make-up, more skincare. Men zat meer binnen en werd geconfronteerd met de gezondheid van hun huid. We zien nu ook dat consumenten niet zomaar een veelbelovende crème op hun huid willen smeren, maar ook écht geïnteresseerd zijn in de ingrediënten en de wetenschap achter hun favoriete crèmes.”

Clinical skincare belooft dan ook een trend te worden in 2022. Ook zien wij een trending topic in de nieuwste, krachtigste laserbehandelingen – de krachtige lasers die vandaag de dag op de markt zijn, bieden intense huidverbetering en verstrakking.“

Vraag #2: wat is de oorzaak van wallen en hoe kom je er zo snel mogelijk van af?

Lindsay: „Wallen kunnen door verschillende dingen ontstaan: van een ouder wordende huid, een tekort aan slaap tot aan vochtophopingen en verstopte traanzakjes. Twee behandelingen die écht resultaat bieden bij wallen zijn de lymfedrainerende behandeling en de Mesotherapy Eyes. Deze behandelingen zijn o.a. te boeken bij BLOY Institute.“ Verder kan een ijsklontje ook wonderen doen. Echt, lees hier maar.

Vraag #3: hoe verzorg ik mijn huid goed in de winter?

Lindsay: „In de winter hebben mensen snel last van een droge, vochtarme huid. Het is daarom van groot belang om de huid goed te blijven hydrateren. Mijn musthaves voor een gehydrateerde, glowing skin is The Volume van LABAREAU. The Volume is onze meest luxueuze en volumegevende crème. Deze rijke crème hydrateert diep en maakt de huid voller voor een stralende huid. Voor een stralende huid.”

„Ook The Signature Facial by LABAREAU (exclusief te boeken bij BLOY Institute) is mijn absolute favoriet voor een diepe hydratatie en een glow from within. Ook een SPF is in de winter een must, al wordt dit vaak vergeten. Ook in de winter heeft onze huid namelijk bescherming nodig tegen UVA en UVB straling. Ik raad dan ook aan om The Protector van LABAREAU dagelijks te gebruiken.”

Vraag #4: welke producten gebruikt een huidexpert in haar avondroutine?

Lindsay: „Mijn skincare routine bestaat natuurlijk uit de producten van mijn eigen skincare merk LABAREAU. Ik reinig mijn huid met The Cleanser en The Toner en daarna exfolieer ik mijn huid met The AHA Peel. De volgende stap in mijn night time routine is mijn favoriete serum, The Night Formula. Dit is een plumping collageen serum, het geeft mijn huid een échte boost. Als final step gebruik ik The Volume en The Uplift, dit is een rijke, hydraterende crème en een ultieme lifting booster.“

Vraag #5: hoe krijg je een natural glowy skin?

Lindsay: „De Fotona 4D® laserbehandeling bij BLOY Institute is wat ons betreft dé behandeling om je huid een echte glow te geven. De exclusieve Fotona4D® laser treatment bevat een unieke combinatie van twee laser golflengten, gebruikt om vier verschillende ‘lagen’ van de huid te behandelen. Hiermee wordt de huid sterk verstrakt waardoor je een jongere uitstraling krijgt – win-winsituatie, dus!”

„Daarnaast zijn de skincare producten van LABAREAU zijn een absolute must voor een glow. The Collection is dan ook het bestsellingproduct van LABAREAU voor een deeply hydrated, glowing skin. De producten zijn voorzien van de baanbrekende SAXZ-12® technologie die geformuleerd is om de huidtextuur en huidelasticiteit te verbeteren. Het is klinisch bewezen dat de unieke technologie de grootte van rimpels en fijne lijntjes vermindert, evenals de grootte en het uiterlijk van poriën. Hello, glowing skin!

Vraag #6: wat zijn de beste remedies tegen pigmentvlekken op je gezicht?

Lindsay: „De beste behandeling bij pigmentvlekken is de ME-line treatment bij BLOY Institute. De ME-line bestaat uit een kuurpakket van twee masker behandelingen, needling behandelingen én bijhorende producten voor thuis. De verschillende behandelingen versterken elkaar, zo verdwijnt het grootste deel van de pigmentvlekken.”

“Wat de ME-line behandeling uniek maakt, is dat deze behandeling zelfs het meest hardnekkige pigment weet aan te pakken: na één maand merk je ongeveer 50% vermindering van de pigmentvlekken en de zal ook de huidconditie beter zijn. Na vier maanden kunnen we stellen dat het pigment grotendeels weg zal zijn.“

Tekst: Renée Prenger. Met dank aan: Bloy Institute

skincare met bloy institute

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »