Zo creëer je een smokey eye zonder een panda te worden

vrouw met een smokey eye look

Smokey eye: een prachtige make-up look voor de feestdagen. Maar hoe creëer je zoiets zonder dat je als een panda voor de dag komt? Wij geven je een aantal praktische tips.

Smokey eye: de perfecte look voor de feestdagen

Je wil de feestmaand ingaan met een prachtige oogschaduw look waar je het hele gezelschap mee verbouwereerd. Het enige probleem: je wil niet als een panda je entree maken. Wij geven je handige tips om een smaakvolle smokey eye te creëren. Zit je er klaar voor?

Tip 1: begin met een primer

Breng voordat je in de weer gaat met je oogschaduw kwasten een primer aan op je ooglid. Dit voorkomt dat de donkere oogschaduw die je gebruikt gaat uitlopen. Drama-free, dus!

Tip 2: gebruik ook een beetje bruin

Een combinatie van zwart en bruin geeft je een wat zachtere look dan wanneer je alleen kiest voor zwart. Bruin geeft je ook een warmere uitstraling. Een blend van donkerbruin en zwart geeft je oogschaduw een rijke en elegante look die perfect is voor Kerst, Oud & Nieuw of gewoon een gezellige borrel met vriendinnen.

Tip 3: blijf dichtbij je wimpers

Begin dicht bij je wimperlijn. Wil je zeker weten dat je smokey eye niet te heftig wordt? Breng dan een lijntje zwarte oogschaduw aan bij de wimperrand en blend deze naar buiten uit. Hoe dichter bij je wimpers, hoe intenser de kleur is. Zo word je echt geen panda.

Tip 4: blend tot je een ons weegt

Dit brengt ons direct bij de volgende stap: blenden, blenden en nog eens blenden. Hoe meer je blend met een zachtere borstel, hoe natuurlijker de smokey eye gaat zijn.

Tip 5: werk je smokey eye af met wattenstaafjes

Ga met een wattenstaafje gedipt in make-up remover langs de randjes heen om je smokey eye te perfectioneren. Breng nog een beetje highlighter aan in de ooghoeken en klaar is je feestelijke ooglook!

Pssttt.. dit zijn de 5 beauty trends voor dit najaar.

Tekst: Renée Prenger

Join The List!

Sign up to receive the latest news, tips, trends and articles