Sneakers schoonmaken? Zo pak je het aan

Staat sneakers schoonmaken rood gemarkeerd in je agenda vandaag? Lees dan snel verder. Wij geven je in dit artikel namelijk handige tips om je favoriete paar weer als nieuw te krijgen.

Misschien heb je weleens je favoriete sneakers in de wasmachine gegooid om ‘m diep te reinigen. Maar wist je dat dit helemaal niet goed is voor deze fijne schoenen? Door de hoge temperatuur laat die lijm namelijk los. Wat je dan wel moet doen? Met deze tips wordt sneakers schoonmaken echt een makkie.

Sneakers schoonmaken doe je zo

Stap 1: borstelen maar. Verwijder met een droge zachte schoen-borstel het grove vuil van de buitenkant van je sneakers. Heb je geen schoenpoets borstel bij de hand? Een tandenborstel werkt net zo goed.

Stap 2: maak een sopje. Dit doe je met warm water en wasmiddel. Een goedje wat je sneakers heerlijk gaat laten ruiken.

Stap 3: was de veters. Haal de veters uit de sneakers en behandel hem met het sopje wat je net hebt gemaakt. Masseer het sopje in de veters goed voordat je ze afspoelt en afdroogt met een theedoek.

Stap 4: was de schoenzool. Druppel een beetje van het sopje op de zachte borstel die je eerder al hebt gebruikt en ga voorzichtig over de schoenzool heen. Ook hier droog je het geheel weer met een theedoek.

Stap 5: was de rest van de sneaker. Nu is het stoffen gedeelte aan de beurt. Je gebruikt ook een zachte borstel, maar kunt eventueel ook de theedoek hiervoor gebruiken. Pak er een microvezel doekje bij om de sop resten van de sneaker te verwijderen. Herhaal dit totdat de sneaker glimt!

Stap 6: drogen die handel! Dit doe je (uiteraard) gewoon aan de lucht. Even geduld hebben, dus…

Hoe vaak moet ik mijn sneakers schoonmaken?

Hoe vaak je dit proces moet herhalen, ligt er natuurlijk aan hoe vaak jij je sneakers draagt en hoe vuil ze daarbij worden. Wanneer je elke dag met je hond door de polder heen wandelt, zal je vaker aan de poets moeten dan wanneer je ze maar af en toe draagt als je de stad in gaat.

Wat als mijn sneakers niet meer schoon worden?

Is je sneaker écht heel vies? Voeg dan een een klein beetje baking soda toe aan je sopje. Mocht dat ook niet baten? Dan is het misschien toch tijd om afscheid te nemen van je favoriete paar. Het vuil is echt in je sneakers getrokken, waardoor je het er niet uit krijgt. Hoe hard je ook poetst. Maar niet getreurd: deze sneakers wil je zeker aan je wishlist toevoegen.

Tekst: Renée Prenger

Inspiratie: Nike

roze sneakers in de lucht

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »