Statisch haar? Zo kom je er snel van af

Voelt je haar net aan alsof je met een ballon flink hebt lopen wrijven over je hoofd? Dan heb je statisch haar. Laten we daar dan snel verandering inbrengen zodat je haar niet op standje ‘ontploft’ zit.

Statisch haar knettert niet alleen, het ziet er ook wat wild uit. Niets mis mee natuurlijk, maar wel zo vervelend wanneer je veel tijd bezig bent geweest om je haar in een mooie coupe te modelleren. Maar redding is nabij, want met deze truc neem je zo afscheid van je statische kapsel.

Ook zo’n last van statisch haar?

Oké, laten we je eerst vertellen waar dat knetterende haar vandaan komt. Het heeft alles te maken met de luchtvochtigheid. Je neemt altijd elektronen op (je weet wel van die elektrisch geladen deeltjes). Je merkt daar normaal niks van omdat ze worden afgegeven aan het water dan in de lucht zit. Voor wie net als wij slecht hebben opgelet in de scheikunde klas: dat is omdat elektriciteit geleid via water. Dat is ook waarom je niet mag zwemmen wanneer het onweert.

Enfin, terug naar waarom je juist nú last hebt van statisch haar. In de winter is de lucht minder vochtig, waardoor je de elektronen minder goed kan afgeven aan de lucht. Je bouwt dus eigenlijk een soort voorraad op van elektriciteit die je op een manier kwijt moet raken. Het resultaat? Van die rotte schokjes én statische lokken.

Dág statisch haar!

Allemaal leuk en aardig die scheikundeles, maar hoe kom je er nu af? Er zijn een aantal trucjes voor.

Truc 1: water

Simpel en effectief: spuit je haar een beetje nat met een plantenspuit en je bent van die elektrische lading af.

Truc 2: smeer vocht in je haar

Dit kan door handcrème, wax of andere haarproducten op je handen te doen en hiermee zorgvuldig door je haar heen te gaan. Breng je meteen je haar mooi in model.

Truc 3: was je haar minder vaak

Dit is sowieso goed voor je lokken, maar zorgt er ook voor dat je minder kans loopt op statisch haar. Je hoofdhuid droogt minder uit, waardoor je minder kans loopt op knetterende lokken.

Mochten deze trucs nog niet baten? Wrijf dan eens met een droogtrommeldoekje over je haar óf spuit je muts of pet in met haarlak voor je ‘m opzet. Heb je ook last van pluizig haar in de winter? Check dan dit artikel voor handige tips.

Tekst: Renée Prenger

Inspiratie: Libelle

vrouw met statisch haar

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »