Zo creëer je een stoer herenkapsel in 5 stappen

Heb jij behoefte aan een ruige coupe? Dan is een stoer herenkapsel zoals deze perfect voor jou. We laten je zien hoe je in vijf stappen van een man naar een echte bleach boy gaat.

Gebleekt haar is aan de hand, dat weten de meeste haarliefhebbers maar al te goed. Maar daar laten we het bij deze coupe niet bij. We kiezen namelijk voor een verrassende twist van achteren en een lok vol volume aan de voorzijde. Een stoer herenkapsel op ten top dus. Ideaal wanneer je toe bent aan iets nieuws en avontuurlijks.

Stoer, volumineus en verrassend

Een stoer herenkapsel in 5 stappen

Stap 1: scheer de zijkanten weg met een tondeuse. Hier kun je een vaste hand goed bij gebruiken. Zoals je in de video al kon zien, wil je uiteindelijk twee schuine (maar rechte) lijnen die in het midden samen komen. Een slimme truc is om met je tondeuse eerst lijnen te zetten voordat je de rest wegscheert. Begin in het midden en werk schuin naar beneden.

Stap 2: knip de bovenkant. Alhoewel we de bovenkant een stuk langer laten, knippen we het wel een beetje bij. Ga met een kam over je lok heen en knip de puntjes bij. Herhaal dit met de rest van je haar.

Stap 3: breng volume crème aan. Wij gebruiken graag de 308 Volume Creator van Depot. Deze geeft het haar glans, volume en extra stevigheid waardoor je stoere coupe nog langer blijft zitten. Ook fijn: er zit een beschermende UV filter in waardoor je haar ook beschermt is in de zon. Verdeel de crème met beide handen door je haar en zorg dat het product even verdeeld is.

Een stoer herenkapsel met o.a. de 308 Volume Creator van Depot
Depot –308 Volume Creator €18,95

Stap 4: droog het haar met een föhn. Ga met een warme föhn over het haar heen. Gebruik je handen om het haar lekker veel volume mee te geven en zo optimaal te drogen.

Stap 5: stylen maar. Het haar stylen doen we met de 309 Texturizing Dus van Depot. Zoals de naam al doet vermoeden, geeft deze poeder spray het haar extra volume. Ideaal voor heren met dun haar die graag extra body willen. Even sprayen over de coupe en in model brengen met je handen.

Een stoer herenkapsel met o.a. de 309 Texturizing spray van Depot
Depot – 309 Texturizing Spray €26,95

Deze tutorial is tot stand gekomen in samenwerking met Depot. Volg Depot ook op Facebook en Instagram voor fijne haartips en mooie producten voor in je haar. Meer inspiratie opdoen over haar? We verzamelen alle nieuwste haartrends en hacks op deze Hair-pagina

Hairstylist: Jochem Diever, Model: Sumiet, Make-up: Elke de Jong, Film: Supercreative.Amsterdam

Tekst: Renée Prenger

Stoer herenkapsel

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »