Dit draag je naar het strand

Badlaken, bikini, puzzelboekje: je bent bijna klaar om naar het strand te gaan. Maar wat trek je aan naar het strand? Met deze vijf outfits met prachtige strandmode, kun je pas echt genieten van de zon!

Wie heeft er geen zin in zon, zee en strand? Wij wel in ieder geval. Maar de zomer brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Lees: overal zand, plakkerige en bezwete lichamen, zonnebrand (inclusief bijbehorende vlekken) en woeste golven. De zomer vraagt dus om comfortabele strandmode, maar dan wel het liefst in een modieus jasje.

Strandmode 2022: 5 looks ter inspiratie

Tijd om je te laten inspireren, vind je ook niet? Wij zouden zeggen: leun lekker achterover en zie jezelf al helemaal van strandtent naar strandtent paraderen in deze prachtige strandmode. Kijken op eigen risico, want de kans bestaat dat je hierna elke (web)winkel afstruint naar soortgelijke items.

Look #1: crochet

Gehaakte items – dat in de modewereld ook wel crochet wordt genoemd – zijn helemaal ‘je van het’ deze zomer. Mede dankzij TikTok zijn deze opengewerkte kledingstukken overal terug te zien. Zo ook op het strand. Kies voor een crochet rok die je nonchalant om je badpak of bikini kunt knopen. lekker luchtig én hartstikke hip.

Look #2: hippie blouse

Duik bij je vader of man in de kledingkast en vis er een oversized overhemd uit. Je krijgt extra punten wanneer je kiest voor een hippie blouse met een tropische print. Deze gooi je heel eenvoudig over je bikini heen en knoopt hem eventueel aan elkaar voor een spannend detail. Luchtig én zit hartstikke lekker.

Look #3: linnen pakje

Kies voor een tweedelig pakje dat gemaakt is van linnen. Ziet er niet alleen schattig uit, maar is ook heel luchtig door het ademende materiaal. Kun je na een uitgebreide zonsessie zo aanschuiven bij je favoriete beach bar. Wij zijn fan, jij ook?

Look #4: ode aan de short

Het denim short zijn we heus niet vergeten. Deze ultieme klassieker draag je het liefst in een wat ruimvallende model. Dit om schurende dijbenen te voorkomen. Combineer een denim short met een luchtige top die je in één vloeiende beweging kunt uittrekken om naar het verkoelende water te rennen.

Look #5 wikkelen maar

De poncho krijgt op een strand een hele andere dimensie. We dragen hem open over onze bikini en maken er een geheel van door hem samen te knopen met een riem. Wil je na het zonnen door naar een chique restaurant? Dan hoef je alleen nog maar een paar hakken mee te nemen en de jurk dicht te maken. Easy does it…

Tekst: Renée Prenger

strandmode met ondergaande zon

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »