Oh bow! De strik maakt een comeback op de catwalk

Deze maand keken we onze ogen uit tijdens de herfst/winter Couture Week in Parijs. Van flamboyante jurken tot aan zuurstok gekleurde japonnen: er werd flink uitgepakt in de Franse hoofdstad. Eén ding dat zeker is: de strik komt terug. Maar zijn we daar echt zo blij mee?

Wie strik zegt, zegt Chanel. Het Franse modehuis is nu eenmaal geroemd om haar smetteloze kleding vol vrouwelijkheid en elegantie. Een klassiek haar accessoire zoals de haarstrik is dan ook onmisbaar. Maar Chanel was niet het enige modehuis waarbij de modellen versierd met strikjes de catwalk opliepen, ook bij Giambattista zagen we strikken in overvloed.

Alle strikken verzamelen

De klassieke zwarte lussen van Chanel zijn we inmiddels wel gewend. Je kunt ze bijna gaan zien als een handtekening van Coco Gabrielle. Al gooiden ze het tijdens de herfst/winter Couture Week wel over een andere boeg. De lintjes in het haar van de modellen waren namelijk alles behalve subtiel. Groot, groter, grootst was het devies. Ze waren zelfs zó lang dat ze de derrière van de modellen nonchalant aanraakte. In combinatie met strak ingevlochten haar dat ons een klein beetje deed denken aan een chique hanenkam, was deze haarstrik heel anders dan we van Chanel hadden verwacht.

Bij Giambattista zijn ze ook fan van oversized. Al focusten zij zich meer op een XXL coupe. Wél – uiteraard – versierd met strikken. Het haar heeft daardoor veel weg van de pruiken uit de tijd van Marie Antoinette en zorgt voor een romantische aanblik. Maar of we deze strikken ook echt gaan dragen… daar zijn we nog niet over uit.

De strik is alles behalve tuttig

Wanneer je kijkt naar de looks op de catwalk, zie je dat een strik lang niet zo tuttig hoeft te zijn. Maar of we ook deze stoere giga versie van het strikje kunnen waarderen? Dat is nog maar de vraag. Erg praktisch zijn deze lange haarlinten ook niet. Wij zien ze namelijk al helemaal verstrikt raken tussen de spaken van onze fiets.

Of we blij zijn dat de strik een terugkeer maakt in modeland, weten we dus nog niet zeker. Wat we wél weten, is dat we blijven kijken naar de adembenemende jurken van de Couture Week in Parijs. Want als we ons dan een prinses willen voelen, dan doen we dat toch het liefst in zo’n jurk – met bijpassende strik natuurlijk.

Tekst: Renée Prenger

Strik in het haar bij een vrouw achter een laptop

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »