6 tekenen dat je beschadigd haar hebt

Benieuwd of je beschadigd haar hebt? Deze zes tekenen geven je een duidelijk signaal dat je haar niet gezond is. Maar geen paniek, want we vertellen je ook hoe je jouw haar weer helemaal op de rit krijgt.

Of je nu veel stress hebt, in een lastige periode zit of je hitte tools intensief gebruikt: je hebt het idee dat je haar niet in de beste staat is. Om te checken of je haar echt beschadigd is of niet, kun je letten op deze zes signalen die stuk voor stuk aangeven dat je toch wat beter moet zorgen voor je lokken.

Teken #1: gespleten haarpunten

De meesten onder ons weten: gespleten haarpunten zijn een teken dat je weer naar de kapper moet. Je haar voelt stugger en droog aan en wordt steeds dunner naar de puntjes toe. Een regelmatige knipbeurt biedt gelukkig uitkomst. Je verwijdert ze het beschadigde deel waardoor de rest van je haar weer gezond door kan groeien. Meer weten? Lees dan ons artikel over de vijf manieren om gespleten haarpunten te voorkomen.

Teken #2: klitten in overvloed

Heb je meer last van klitten dan normaal? Dat kan betekenen dat je beschadigd haar hebt. Wanneer je lokken droog zijn, gaan de haarschubben omhoog staan en komen er veel meer klitten. Goede hydratatie van je haar kan dit voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld wekelijks een voedend masker. Dit Biolage Advanced Deep Treatment Recovery Pack, is speciaal ontworpen voor beschadigd haar en zorgt binnen no time voor soepel vallende lokken.

Beschadigd haar masker Biolage
Biolage – Advanced Deep Treatment Recovery Pack €18,45

Teken #3: korte plukjes in je haar

Ben je de afgelopen weken druk in de weer geweest met warme stylingtools? Dan kan het zijn dat je haar zó beschadigd is dat er grote stukken zijn afgebroken. Hierdoor heb je nu korte plukjes in je haar die maar lastig te stylen zijn. Onze tip: bescherm je haar altijd (!) met een speciale hitte spray. Hier kun je namelijk het effect zien waneer je deze hitte spray niet gebruikt. Blijf daarnaast niet te lang met je stijl- of krultang op één plek maar ga met deze tools in een vloeiende beweging over je lokken heen.

Hitte bescherming spray om beschadigd haar te voorkomen
Milk_Shake – Thermo Protector Spray €23,95

Teken #4: haaruitval

In het artikel: dit kan de reden zijn dat je haar uitvalt, doken we eerder al in de oorzaken van haaruitval. Het is een overduidelijk teken dat je last hebt van beschadigd haar, maar kan ook duiden op te veel stress en vitaminetekorten. Tijd om niet alleen de gezondheid van je haar te verbeteren, maar ook om na te denken over je eigen (mentale) gezondheid.

Teken #5: pluizig haar

Pluizig haar laat zien dat je haar dringend hydratatie nodig heeft. Van een voedende conditioner, haarolie of haarmasker bijvoorbeeld. Gelukkig zijn er heel veel tips tegen pluizig haar. Wij zijn vooral fan van de Anti-Frizz spray van Techni.Art.

Techni.Art – Anti Frizz Spray €25,55

Teken #6: een brosse haarstructuur

Een brosse haarstructuur kan duiden op beschadigd haar. Gelukkig kun je dit gemakkelijk verhelpen door het aantal keren dat je je haar wast te minderen en de aantal keren dat je conditioner gebruikt, te vergroten. Hierdoor voed je je haar in plaats van dat je het uitdroogt.

Milk_Shake – Integrity Nourishing Conditioner €19,95

Tekst: Renée Prenger

Tekenen dat je beschadigd haar hebt

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »