5x tips om beter te slapen bij warm weer

Wij Nederlanders klagen wat af. Is het eindelijk zonnig, vinden we het te warm om te slapen. We geven je daarom graag tips om beter te slapen bij warm weer. Zodat je gewoon weer kunt genieten van de zomer.

Heb je de afgelopen nachten ook zo liggen draaien? Het is benauwd in je slaapkamer, hunkert naar frisse lucht of je wordt wakker gehouden door zoemende muggen. Ja, een goede nachtrust in de zomer is niet voor iedereen weggelegd. Tot nu. Met deze 5 tips om beter te slapen bij warm weer, slaap je vannacht weer als een roosje.

5 tips om beter te slapen bij warm weer

Tip 1: leg je lakens in de koelkast. Je hebt waarschijnlijk al de truc ontdekt om alleen te slapen onder je dekbedovertrek, maar wist je dat je deze ook goed in de koelkast kunt bewaren? Werkt verkoelend en goed tegen vieze luchtjes. Waar een koelkast wel niet goed voor kan zijn.

Tip 2: neem een verkoelend voetenbad. Moet je broodnodig afkoelen? Vul dan een emmer een koud water voordat je gaat slapen en ga er een poosje instaan. Dit kan bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen of je skincare routine.

Tip 3: laat je slaapkamer afkoelen. Doe dit minstens twee keer op een dag voor 15 minuten. Wanneer het tropisch warm is, koelt het weinig tot niet af. Het is daarom één van de tips om beter te slapen bij warm weer om je raam niet de hele dag open te laten staan. Lucht je slaapkamer idealiter vlak voordat je naar bed gaat.

Tip 4: schakel elektrische apparaten uit. Om lekker te kunnen slapen, kun je elektrische apparaten zoals de tv en computer beter uitzetten ’s avonds. Deze geven namelijk extra warmte af en dat wil je nu net zien te voorkomen.

Tip 5: neem een lauwe douche. Ben je echt oververhit? Probeer dan geen ijskoude douche te nemen. Wanneer je onder een te koude straal staat, probeert je lichaam je na afloop weer op te warmen. Een lauwe douche werkt daarom stiekem nog verkoelender.

Extra tip: drink een lekkere kop thee voordat je gaat slapen. Wanneer je kiest voor een koud drankje, warmt je lichaam zich automatisch op, bij een warme drank is dit niét het geval.

Wil je meer zomerse tips? Eerder schreven we al over de 5 sandalen trends van de zomer, maar ook op het gebied van verzorging helpen we je graag. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij een verbrande hoofdhuid en zo zorg je voor verlichting wanneer je lichaam verbrand is.

Tekst: Renée Prenger

tips om beter te slapen bij warm weer

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »