5x tips tegen pluizig haar

Niemand zit te wachten op pluizig haar. Heb je net je haar zorgvuldig geföhnd en in vorm gebracht, is het na een fietstochtje helemaal ontploft. Wij weten precies hoe dat voelt. We delen daarom vandaag onze geheimen om voor altijd afscheid te nemen van pluis.

Wanneer je haar droog is, ligt pluis op de loer. Je droge lokken proberen namelijk vocht uit de lucht aan te trekken en vast te houden. Hierdoor gaan de haarschubben open staan. Et voilà: je haar gaat pluizen. Vooral dames met krullen hebben hier erg veel last van omdat dit haartype van nature droger is.

Handige tips tegen pluizig haar

Maar redding is nabij, want met deze tips maak jij korte metten met jouw pluizige haarbos. Veel mensen denken dat pluizende lokken beschadigd zijn, maar dat is niet zo. Je haar heeft alleen meer vocht nodig. Hydrateren is dus het devies!

Tip #1: hydrateren, hydrateren, hydrateren

Dit doe je niet door iedere dag onder de douche te staan, maar door te kiezen voor de juiste shampoo en conditioner die past bij jouw haartype. Vooral conditioner zorgt voor zijdezachte lokken. Wij zijn fan van de High Amplify Shine Rinse van Matrix. Dit is een hele lichte conditioner die je haar laat glanzen zonder het te verzwaren en je tegelijk een fijne volume boost geeft.

Tip #2: kies voor een verzorgende haarolie

De olie vormt een beschermend laagje waardoor je haar minder snel droog wordt. Verdeel twee tot vier druppels olie vanaf de punten over de rest van je haar. Sla de haaraanzet over, want daardoor ziet je haar er vetter uit. Ook fijn: de olie helpt ook nog ’s tegen gespleten haarpunten. Onze favoriete haarserum is de Liss Control Plus van L’oréal Professional. Deze maakt je haarvezels weer helemaal glad.

Tip #3: pak de föhn erbij

Maar föhnen zorgt toch juist voor pluizig haar? Niet als je de föhn goed gebruikt. Wanneer je je haar gewoon aan de lucht laat drogen absorbeert het eerder vocht uit de lucht en zoals je weet, zorgt dat juíst voor pluizende lokken. Hoe sneller je haar droogt na het douchen, hoe eerder die haarschubben weer sluiten. Föhn dan ook richting de punten. We adviseren om je haar wel van tevoren te beschermen tegen de hitte die van de föhn afkomt. Dit kan met een beschermende spray zoals de Pil Shaper van L’Oréal Professional. Deze spray zorgt voor veerkrachtige krullen en beschermt je lokken ook nog ’s tegen beschadigingen.

Tip #4: borstel maar raak

Weer zo’n fabel over pluizig haar: borstelen zorgt niet voor pluis, maar voorkomt het juist. Dit komt omdat je talg van je hoofdhuid verspreid over de rest van je lokken. Wil je graag extra glans? De Ring Light spray van L’Oréal Professional is de finishing touch voor knap gekapt haar. De spray maakt niet vet en je hebt de hele dag stralende lokken. Klinkt niet verkeerd, toch?

Tip #5: een anti-humidity spray is je beste vriend

Ruil je haarlak eens in voor haarspray met een anti-humidity effect. Spray een beetje op je borstel en ga er mee door je haar. Neem voor altijd afscheid van pluizig haar met deze speciale Fix Anti Frizz Spray van L’Oréal Professional die je haar ook nog ’s beschermt tegen schadelijke UV-stralen. Is dat even mooi meegenomen!

Shop hier onze favoriete producten die wij gebruiken tegen pluizig haar:

High Amplify Shine Rinse voor glanzende lokken
Matrix High Amplify Shine Rinse €14,35
Liss Control Plus tegen pluizig haar
Techni.Art Liss Control Plus €18,35
Pli Shaper om je lokken te beschermen tegen hitte
Techni.Art Pli Shaper €20,45
Ring Light Spray voor extra glans
Techni.Art Ring Light Spray €18,40
Pluizig haar Fix Anti Frizz Spray
Techni.Art Fix Anti Frizz €25,55

We zijn nog niet klaar met het delen van onze geheimen. In dit artikel geven je namelijk onze beste acht tips voor glanzend haar. Zo ziet je haar er altijd fantastisch uit! Welke tip ga jij meteen toepassen?

Tekst: Renée Prenger

Tips tegen pluizig haar

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »