Zien: je haar opsteken in 5 simpele stappen

Je haar opsteken is echt geen hogere wiskunde. Zeker wanneer je dit overzichtelijke stappenplan uit onze tutorial volgt. In vijf simpele stappen heb je een prachtig kapsel waar je echt de show mee steelt.

How to: zo steek je je haar op

Voorbereiding is het halve werk: was daarom je haar eerst met een goede shampoo. Wij raden je aan om te kiezen voor de High Amplify Root Up Wash van Matrix. Deze shampoo geeft je haar de hele dag volume en verzwaart het haar niet. Deze fijne shampoo verwijdert namelijk alle overtollige olie en productresten. Voor extra glans gebruiken we als conditioner de High Amplify Shine Rinse van Matrix. Het product is vrij van siliconen waardoor je haar echt diep wordt gevoed en je de hele dag stralende lokken hebt. Iets wat je bij het haar opsteken goed kunt gebruiken.

Haarstyliste Djamiela Spanjaard laat in onderstaande video zien hoe je in 5 simpele stappen je haar kunt opsteken.

In 5 simpele stappen opgestoken haar

Stap #1: prep je haar met een mousse. Wij gebruiken de Volume Builder van Matrix die er voor zorgt dat je haar wat stugger wordt. Daar worden we blij van, want door dit product zal je nieuwe coupe niet snel uit zakken. Verdeel de mousse eerst over je handen en kam daarna met je handen door je haar.

Stap #2: polijst je haar met een föhn en een ronde borstel. Dit zorgt ervoor dat de mousse zijn werk gaat doen en je overblijft met een glanzende haarbos.

Shop nu

High Amplify Shampoo €20,00
High Amplify Shine Rinse €14,35

Stap #3: kammen maar. Breng je volumineuze lokken bij elkaar met een platte borstel en kam het recht naar achteren. Maak vervolgens een strakke lage staart en zet deze vast met een elastiek.

Stap #4: maak van de paardenstaart een lus. Om het kapsel extra chic te maken laat je nog wat losse plukken over aan het eind van de staart. Zet de lus vervolgens vast met een elastiek.

Stap #5: twist een losse pluk over het elastiek heen. Zo creëer je een elegante look en verberg je de gebruikte haarelastieken. Ze de pluk vast met een schuifspeldje.

Shop nu

Volume Builder Mousse €14,35
High Amplify Hairspray €14,35

Zie je: je haar opsteken is een stuk makkelijker dan gedacht. Voor de finishing touch gebruiken we de High Amplify Hairspray van Matrix. Deze haarlak is speciaal voor dames met dun haar en zorgt ervoor dat je opgestoken haar de hele dag blijft zitten. De spray verzwaart je lokken namelijk niet en zorgt tegelijk wel voor een fijne glans. Ook mooi meegenomen: je haar wordt er niet hard of vettig van! Je haar opsteken? Vanaf nu kan jij het ook!

Deze tutorial is tot stand gekomen in samenwerking met Matrix. Meer Tutorials zien? Check ons YouTube account voor meer inspirerende video’s.

Volg Matrix ook op sociale media voor meer fijne haarproducten:

Facebook: MatrixNederland
Instagram: @Matrix

Tekst: Renée Prenger

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »