Tweedehands shoppen als een pro: zo doe je dat

We love duurzaam! De mode-industrie is hartstikke vervuilend, maar tweedehands shoppen biedt een uitkomst. We vertellen je in dit artikel hoe je tussen alle kleding echte pareltjes kunt vinden.

Tweedehands shoppen is hét duurzame alternatief voor fast fashion ketens. Zo kun je toch winkelen zonder dat je verantwoordelijk bent voor meer milieuvervuiling. Maar we weten het allemaal: de thriftshop kan nogal overweldigend zijn. Er is zoveel om naar te kijken: hoe vind je nu de mooiste items?

Tweedehands shoppen: oefening baart kunst

Misschien ben je zelf tevergeefs een thrift shop of kringloop ingewandeld op zoek naar ‘nieuwe’ kleding. Je bent uren kwijt aan het doorspitten van de overvolle kledingrekken en je komt maar niks moois tegen. Op de een of andere manier lukt het jouw vrienden wél om thuis te komen met tweedehands parels. Tot grote ergernis van jou, want jij wilt ook een keer terugkomen met een prachtige vondst. Herkenbaar? Scroll dan snel verder, want met deze tips gaat tweedehands shoppen zelfs voor jou een pretje zijn.

Tip 1: maak een wish-list

Doordat de meeste thrift shops gevuld zijn met zóveel kleding, kun je onmogelijk langs alle rekken. Scannen is daarom een echte must. Een voorwaarde is dan wel dat je weet waar je naar op zoek bent. Wil je een nieuwe leren jas? Dan heeft het geen nut om in de bak met korte broekjes te graaien. Stick to your plan en ga vervolgens door de winkel op zoek naar het item dat je graag zou willen hebben.

Tip 2: scannen kun je leren

Je kunt onmogelijk álles zien in een thrift shop. Het is daarom belangrijk om goed te kunnen scannen. Kijk naar je kleurenpalet en aesthetic die bij jouw kledingstijl past en bekijk alleen de kleding die daarop aansluiten.

Tip 3: kleed je goed aan voor tweedehands shoppen

De meeste tweedehands winkels hebben maar weinig pashokjes en eerlijk gezegd, heeft niemand zin om echt kleding te gaan passen toch? Zorg daarom dat je altijd een broek en een basic topje draagt met onzichtbare ondergoed zodat je je ‘nieuwe’ aanwinst gewoon in de winkel kunt passen. Wel zo handig, vind je ook niet?

Tip 4: weet je maat

Het is sowieso handig om je eigen maten te weten, maar zeker wanneer bij het winkelen in thrift shops. De meeste vintage kleding komt uit Amerika waardoor het een goed idee is om even te checken wat je Amerikaanse maat is. Zo kun je in één oogopslag zien of jij het kledingstuk past of niet.

Tip 5: je kunt het kledingstuk altijd laten vermaken

Vind je een item echt helemaal the bom, maar sluit hij toch niet goed aan bij je lichaam? Laat het vermaken door een kleermaker. Zo heb je een uniek item die helemaal op maat gemaakt is voor jou. Cooler kan bijna niet!

Tekst: Renée Prenger

vrouw met winkeltassen en een rode jas

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »