5 snelle manieren om uitgroei te verbergen

Laten we met het goede nieuws beginnen: uitgroei is allang niet meer het beauty taboe wat het was. Sterker nog, casual cool celebrity’s als Kristen Stewart en Miley Cyrus bewijzen dat een donkere aanzet eigenlijk heel hot kan zijn, en de smokey roots trend rekent voorgoed af met het idee dat een, uitgroei onverzorgd zou staan. Toch zijn er van die momenten dat je jouw uitgroei even snel weg zou willen toveren. Voor een sollicitatie, een date, of een feestje bijvoorbeeld. Gelukkig zijn er wel degelijk een paar slimme manieren om uitgroei snel te verbergen. Dit zijn onze favoriete quick fixes.

1 – Voeg textuur toe aan je kapsel

Door volume te creëren bij de aanzet van je haar, bijvoorbeeld met een mousse, poederspray of textuurspray, zorg je er voor dat de uitgroei al een stuk minder zichtbaar is. Voeg daar ook nog eens zachte golven en krullen in de lengtes van het haar aan toe en voilá, weg uitgroei. Pure hair magic

2 – Kies voor kapsels met diepte

Alsof we nog een reden nodig hadden om fan te zijn van vlechten. Met een vlecht ‘blend’ je het geverfde haar en je eigen haarkleur als het ware samen, waardoor je uitgroei direct een stuk minder zichtbaar is.

3 – Gebruik een root concealer spray

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Er bestaan tegenwoordig zogenaamde ‘root concealer sprays’, speciaal bedoeld om je uitgroei tijdelijk weg te werken tussen salonbezoeken in. L’Oréal Professionnel lanceerde de Hair Touch Up (verkrijgbaar bij L’Oréal Professionnel salons), een product dat uitgroei met één keer sprayen maskeert en één wasbeurt blijft zitten. De Hair Touch Up is er in vier tinten, dus er is sowieso een kleur die met jouw haar matcht. Handig als je echt even geen tijd hebt voor een complex vlechtwerk.

4 – Probeer eens een andere scheiding

Waarschijnlijk denk je er niet eens over na, maar wanneer je jouw haar elke dag op dezelfde manier draagt zal het op den duur steeds platter gaan liggen (the horror…). Gevolg: je aanzet lijkt nog donkerder. Probeer dus vooral eens te spelen met de plek van je scheiding. Heb je normaal altijd een middenscheiding? Probeer die dan eens wat meer naar de zijkant te verplaatsen. Je zal merken dat je uitgroei opeens een stuk minder opvalt.

5 – Leid de aandacht af met haaraccessoires

Als je het echt niet meer weet en met je handen in het haar zit (ha) kun je altijd nog aan de slag met een haaraccessoire zoals een bandana, of een sjaaltje of haarband à la Dolce & Gabbana. Zelfs als deze je uitgroei niet helemaal bedekt, zal die tenminste de aandacht van je donkere aanzet afleiden. Bonus: ben je ook nog eens helemaal on trend dit najaar!

Tekst: Iris Poldervaart

uitgroei

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »