Zo voorkom je van die vervelende velletjes rond je nagels

Au! Die pijnlijke sneetjes door de velletjes rond je nagels kunnen heel veel pijn doen als je even niet oplet. Des te belangrijker om ze te voorkomen. Hoe je dat doet, lees je hier.

De oorzaak

First things first: waar komen de velletjes rond je nagels eigenlijk vandaan? Het ontstaat doordat de huid rondom je nagels erg droog is. Bijvoorbeeld doordat de verwarming op standje sauna staat. En in de wintermaanden kan dat nog best vaak voorkomen.

Wat je NIET moet doen

Eraan trekken. Het is misschien wel een automatisme van je geworden om aan die losse flapjes huid te gaan trekken, maar dit raden we zeker af! Je kunt je huid hier meer mee beschadigen dan je lief is. Tot bloedens aan toe, zelfs.

Wat je WEL moet doen

Investeer in een kwalitatieve nagelriem-olie. Ga (met schone handen) elke vinger minstens 30 seconden langs met de olie. Druppel een heel klein beetje op de nagelriem en wrijf dit goed in. Haal vervolgens met een keukenpapiertje het overtollige olie weg op de nagel (maar het mag dus wel op de huid blijven zitten, snap je?). Laat dit een hele nacht intrekken voor het beste resultaat.

Pssttt… dit is trouwens alles wat je moet weten als je gelnagels wil weten.

Heb je hier regelmatig last van? Herhaal dan dit proces minstens twee volle weken achter elkaar. Als het goed is zijn die vervelende velletjes rond je nagels dan als sneeuw voor de zon verdwenen. Maar doe dit niet overdag, want door het regelmatig wassen van je handen heeft dat niet zo veel zin.

Als je al velletjes rond je nagels hebt

Maar goed, wat doe je als die velletjes rond je nagels er al zitten en je het niet erger wil maken dan het al is? Haal de losse velletjes die rond je nagels zitten (en dus niet de nagelriem zelf) weg met een speciale velletjestang. Wel even desinfecteren van tevoren zodat je de kans op een ontsteking verkleint. Blijf dus echt van die nagelriem af, want die is verantwoordelijk voor de groei van de nagels. Wanneer daar een ontsteking komt, blijft die groei dus achter.

Twijfel je of heb je een vervelende ontsteking? Ga dan langs bij een schoonheidsspecialiste of plan een afspraak in bij de huisarts.

Tekst: Renée Prenger

vrouw met velletjes rond haar nagels

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »