Verandering van de haarstructuur? Dit betekent het

Vind er een heuse verandering van de haarstructuur plaats? Dan kan je snel in de stress schieten. Want: wat betekent nu zoiets? Wij vertellen het je.

Nu hoeven de alarmbellen niet meteen te gaan ringelen. Want die verandering van de haarstructuur kan echt van alles betekenen. Dus geen stress – want dat is ook slecht voor je haar. We zetten de meest voorkomende redenen voor de verandering van de haarstructuur voor je op een rij.

Reden #1 Je maakt minder collageen aan

Vanaf je 25ste maak je van nature minder collageen aan. Een eiwit dat zorgt voor stevige lokken, nagels en botten. Het is dan ook een goed idee om hier een supplement voor te slikken. Vanaf je 50ste maak je helemaal geen collageen meer aan en moet je dus standaard een supplement slikken voor een gezondere haarbos.

Reden #2 Hormonale veranderingen

Je haar verandert een hoop wanneer je bijvoorbeeld zwanger bent. Hormonen zijn de boosdoener. Tijdens je menstruatie, zwangerschap of pubertijd gaan je hormonen echt op een neer. En ja dat is ook te zien in een verandering van de haarstructuur.

Reden #3 Je omgeving wordt anders

Verhuis je van de stad naar het platteland of andersom? Dan kun je dat ook zien aan een verandering van de haarstructuur. Luchtvervuiling kan bijvoorbeeld zorgen voor meer haarverlies. Net als wanneer je begint met roken of dichtbij iemand staat die regelmatig een peukje opsteekt.

Reden #4 Er is sprake van product build-up

Wanneer je veel haarproducten gebruikt met sulfaten, siliconen en parabenen wordt je haar niet ‘echt’ schoon. Je lokken worden niet echt diep gereinigd waardoor alle haarproducten die je gebruikt (mousse, gel etc.) restjes achterlaten op je hoofdhuid. Dit zorgt niet alleen voor irritatie en vet haar, maar ook voor een andere structuur. De oplossing? Kies alleen voor haarproducten die geen slechte ingrediënten hebben.

Reden #5 ‘hard’ water

Wanneer water veel kalk bevat, bijvoorbeeld wanneer je oude leidingen hebt of ongefilterd water gebruikt om te douchen, heeft dat ook effect op de structuur van je haar. De oplossing? Een tussenfilter plaatsen in de douche.

Tekst Renée Prenger

Inspiratie: WhoWhatWear UK

haarstructuur

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »