Verbrande hoofdhuid? Dit kun je doen

Ook zo blij dat de zon schijnt? Misschien heb je al zo van de zonnestralen genoten dat je nu met een verbrande hoofdhuid zit. Wij vertellen je wat je kunt doen om de pijn te verminderen.

We smeren ons fervent in met zonnebrand en beschermen onze lokken ook tegen Uv-stralen. Maar onze hoofdhuid? Die slaan we vaak over. We denken er simpelweg niet bij na dat de huid tussen onze haren in, ook kan verbranden. Voorkomen is uiteraard beter dan genezen, daarom tipten we je hier al over het beschermen van je haar tegen de zon. Maar wat als het kwaad al is geschied?

Hét stappenplan bij een verbrande hoofdhuid

Stap 1: spring onder een koude douche. Koel je niet alleen af, je zorgt er ook voor dat je beschadigde hoofdhuid niet verder geïrriteerd raakt.

Stap 2: kies voor een melkdouche. Ja, het staat er echt. Melk heeft een hele kalmerende en ontstekingsremmende werking, waardoor je verbrande hoofdhuid zo verholpen is. Melk is dus stiekem echt goed voor elk!

Stap 3: was je haar met (koude) groene thee. Nog een tip om op te slaan: was je haar met groene thee. De antioxidanten in de groene thee verlicht de pijn en kalmeert je verbrande hoofdhuid. Niet alleen goed voor jou, maar ook voor je haar dus!

Stap 4: beschermen maar! Heb je last van een verbrande hoofdhuid? Dan moet je ja haar extra goed beschermen wanneer je weer de zon in gaat. Dit kan met een sjaaltje of modieuze hoed.

Wil je je haar extra beschermen tegen de zonnestralen? Was je haar dan eens met een speciale zon-shampoo. De Sun & More All Over Shampoo bijvoorbeeld van Milk_Shake. Was je haar hiermee na het zwemmen, voor zachte lokken die niet meekleuren met de zon. Hij voorkomt verbranding én uitdroging, handig hè?

Sun & More shampoo voor een verbrande hoofdhuid.
Milk_Shake – Sun & More All Over Shampoo €19,95

Tekst: Renée Prenger

tips voor een verbrande hoofdhuid

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »