Vitamine D nodig? Met deze douche heb je geen zon nodig

Vitamine D heeft iedereen nodig. Het geeft je een goede weerstand en zorgt ervoor dat je energieker voor de dag komt. Zonlicht is de belangrijkste bron van deze vitamine, maar zeker niet de enige. Want met deze speciale douche maak je ook vitamine D aan wanneer de zon niet schijnt.

Zeker in de wintermaanden hebben veel Nederlanders een groot tekort aan vitamine D. De aanmaak van deze vitamine komt namelijk voor 80% van de UV-stralen van de zon. Je kunt zoveel supplementen slikken als je wilt, maar onderzoek toont aan dat je meer vitamine opneemt wanneer dit op de natuurlijke manier gebeurt. Met deze speciale douche bijvoorbeeld.

Douche je vitaler met de Sunshower

Dit klinkt als zonnen in de douche en is dat niet te mooi om waar te zijn? Toch is het wetenschappelijk onderbouwd. In de sunshower zijn producten gemonteerd die infrarood en UV-licht combineren. Infrarood zorgt voor ontspanning en verbetert de bloedcirculatie. Terwijl het laag gedoseerde (en dus niet schadelijke!) UV-licht zorgt dat er op een veilige manier vitamine D wordt aangemaakt.

Uiteraard is hier uitgebreid onderzoek naar gedaan. Bij The Chair ontmoedigen we namelijk het gebruik van de zonnebank, omdat het zo schadelijk is voor je huid. Dat het veilig is, blijkt ook uit hun samenwerkingen met het VU Medisch Centrum en het Leiden University Medical Center. Samen ontwikkelen ze apparaten voor lichttherapie voor mensen met huidaandoeningen.

Vitamine D opnemen op een veilige én makkelijke manier

Deze sunshower, geeft je dus op een veilige manier een vitamine-boost én een gezonde kleur. Doordat het huid in aanraking komt met UVB-stralen pigment, wordt de huid vanbinnen uit versterkt. Hierdoor is je winterhuidje beter beschermt tegen de ‘echte’ zonnestralen in de warmere maanden. Is dat even fijn!

Wist je dat voeding ook een grote factor is voor een stralende huid? Dat leggen we in het artikel ‘eet je mooi met deze 8 superfoods‘ aan je uit.

Tekst: Renée Prenger

Vitamine D-boost

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »